Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat, örgüt kurma ve kara para aklama gibi suçlardan tutuklu bulunuyordu. Banu Parlak’ın iş yerinin kurşunlatılmasına ilişkin bugün gerçekleştirilen davada Polat çifti hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya getirilen Dilan Polat, salona girdiği anda gözyaşlarına hakim olamadı. Hakim karşısına çıkan Dilan Polat, birlikte yargılandığı kişileri tanımadığını iddia ederek, “Gürcistan ile hiçbir bağlantımız yok. Daltonlar çetesi beni ve eşimi tehdit etmişti, bunlarla alakalı mesajlar da mevcut.” ifadesinde bulundu.

HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Geçen yıl 1 Ekim’de meydana gelen olaylarda sosyal medya fenomeni Banu Parlak’ın güzellik merkezine aynı gün içerisinde iki kez silahlı saldırı düzenlenmişti. Olay sonrası soruşturma başlatılmış ve Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı.

Söz konusu iddianamede Dilan, Engin ve Sezgin Polat için birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit, mala zarar verme suçlarından toplamda ayrı ayrı 2 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteminde bulunuldu.

Ayrıca diğer sanıkların da çeşitli suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talebinde bulunulmuştu.

DURUŞMAYA BANU PARLAK DA KATILDI

Davanın duruşmasına katılmak üzere Banu Parlak avukatlarıyla Küçükçekmece Adliyesi’ne geldi.

Dava bugün Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Söz konusu duruşmaya tutuklu sanıklar Sezgin, Engin ve Dilan Polat, bulunduğu cezaevinden getirildi. Diğer sanıklar ise SEGBİS ile duruşmada hazır bulundu.

Polat çiftinin kızı Nilda Polat ile Engin Polat’ın kız kardeşi Kübra Uzun duruşmaya izleyici olarak katıldı. Ayrıca taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

ENGİN POLAT'TAN GELİR AÇIKLAMASI

Kimlik tespitinde mesleği sorulan Engin Polat,  “Serbest meslek.” sahibi olduğunu belirtti.

Devamında mahkeme hakiminin, “Nasıl bir serbest meslek?” demesi üzerine Polat, “Kozmetik şirketlerim var.” yanıtında bulundu.

Engin Polat, aylık gelir sorusuna ise, aylık 200 bin lira olduğunu aktardı.

GÖZ GÖZE GELİNCE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Dilan Polat, Engin Polat’ın kimlik tespiti yapıldıktan sonra duruşma salonuna getirildi. Dilan Polat salona girdiği an Engin Polat’la gözgöze gelerek gözyaşlarına boğuldu. Çift yan yana geldikleri an el ele tutuştu.

Dilan Polat, Engin Polat’ın elini öptü ve birkaç dakika sonra Dilan Polat sandalyeye oturtuldu.

Ayrıca kızı Nilda'ya dokunmak isteyen Dilan Polat, “Kızım seni çok seviyorum.” dedi. Hakim ise temas etmenin yasak olduğunu belirtti.

Gelir sorusuna Dilan Polat'ta “200 bin lira.” yanıtını verdi.

DALTONLAR AÇIKLAMASI

Polat, Banu Parlak’ın 6 yıllık arkadaşı olduğunu anlatarak, “Zaman zaman küsüp barıştığımız dönemler oluyordu.Kendisi güzellik merkezi açmadan önce hergün düzenli olarak görüşürdük. Merkezime gelip işlem yaptırırdı. İş yeri kurşunlanmadan 1 önce hafta önce benden işi için yardım ve destek istedi. Ben de yardım edebileceğimi söyledim. Daha sonra kendisinin haberlerde can güvenliği olmadığını bundan bizim sorumlu olduğumuza dair paylaşımlarını gördüm. Bu zamana kadar hiçbir sorunumuz yoktu. İşyerinin kurşunlandığını da basından ve sosyal medyadan öğrendim.” savunmasında bulundu.

Birlikte yargılandığı kişileri tanımadığını iddia eden Dilan Polat, “Yargılandığımız kişileri de tanımıyorum. Hatta bu Daltonlar çetesi beni ve eşimi tehdit etmişti, bunlarla alakalı mesajlar da mevcut.” dedi.

Sharon Stone'un 'Kurtlar Vadisi'yle ilgili sözlerine dizinin senaristinden bomba yanıt! Sharon Stone'un 'Kurtlar Vadisi'yle ilgili sözlerine dizinin senaristinden bomba yanıt!

"SENİN NAMUSUNU ELİNDEN ALACAĞIM"

Dilan Polat, Daltonlar çetesi liderinin “Senin namusunu elinden alacağım.” diyerek kendisini tehdit ettiğini belirterek,“Bizi tehdit eden şahıslarla neden aynı dosyadayız bilmiyorum. Bizim Gürcistan ile hiçbir bağlantımız yok. Ben hamileyken bir kere gezmek için gitmiştim. Bir kere de Rize şubemizin açılışında çalışanlarımız avukatlarımızla hep birlikte gezmek için gitmiştik.

Dosyada tanık olarak dinlenen Halil İbrahim Kalkan'ı tanımıyorum hayatımda hiç görmedim. Sadece şunu biliyorum. Eşimden kayınpederimden alacağı olduğunu söyleyerek tehdit ettiğini biliyorum. Ben sosyal medyada fazla ön planda olan biriyim.

Maddi durumumuzun iyi olması dolayısıyla bizden haraç kesmek istediğini düşünüyorum. Hatta Pendik şubemize giderek bu şube benim tabelaları indirin demişliği bile vardır. Çalışanlarımı da tehdit etmiştir. Benim Banu Parlak ile bir husumetim yoktu. Neden böyle bir konuda beni ve ailemi hedef gösterdi anlayamıyorum.

Dosyada aile üyelerim hariç hiçkimseyi tanımıyorum. O dönemde bana sosyal medya üzerinden iftiralar atılmaktaydı. Bana herkes bir saldırı halindeydi. Kafam çok karışıktı. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum.İddianamede bahsedilen videonun direk bir muhattabı yoktu. Genel olarak paylaşmıştım.” dedi.

Editör: Öznur Kaya