Sosyal medya fenomeni olan ve paylaşımlarıyla gündemden düşmeyen Dilan Polat ve Engin Polat çifti 'Kara para aklamak', 'yasa dışı bahis çetesine üye olmak' gibi suçlardan 7 aydır cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Dilan Polat'ın Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde intihara teşebbüs ettiği ortaya çıktı.

Murat Boz'dan 'aşk' dedikodularına yanıt: Ünlü oyuncu ile birlikteler mi? Murat Boz'dan 'aşk' dedikodularına yanıt: Ünlü oyuncu ile birlikteler mi?

Sosyal medya paylaşımlarıyla ünlenip, örgüt kurma ve kara para aklama suçlarından tutuklanan Dilan Polat ile eşi Engin Polat çiftinin azmettirdiği iddia edilen silahlı saldırı davası geçtiğimiz gün görülmüştü. Duruşmaya, Sezgin, Engin ve Dilan Polat, cezaevinden getirilerek katılmıştı. 

KIZIYLA KONUŞUP AĞLAMIŞTI

Dilan Polat salona girer girmez eşi Engin Polat’ı gördüğü an ağlamaya başlamıştı. Ayrıca duruşma devam ederken Dilan Polat’ın kızıyla konuşup gözyaşlarına boğulduğu da dikkatlerden kaçmamıştı. 

Ara kararını açıklayan mahkeme, yakalama kararlarının ve tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vermişti. Dosyanın İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosya ile birleştirilmesine hükmedilerek duruşma ertelendi. Bu kararı duyan Dilan Polat sinir krizi geçimiş, Polat ‘Nilda’ diye çığlık atmıştı.

"BÜYÜK BİR SİNİR KRİZİ GEÇİRİP KENDİNE ZARAR VERDİĞİ DOĞRU"

Mahkemenin tutukluluğuna devam kararı verilen Dilan Polat'ın bunu kaldıramadığı için kendisine zarar verdiği ortaya çıktı. Koğuşta "Ölmek istiyorum" diye bağıran Dilan Polat'ın hastaneye kaldırıldığı, buradaki muayenede kollarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler olduğu belirlendi.

Muayeneden sonra yeniden cezaevine gönderilen Polat'a psikolojik tedavi uygulandı. Avukatı Hüseyin Kaya ise, "Büyük bir sinir krizi geçirip kendine zarar verdiği doğru. Bunu ne ile yaptığını bilmiyorum" şeklinde konuştu. Geçtiğimiz ay ise Dilan ve Engin Polat çiftinin kızı Nilda Polat sosyal medya hesabından bir video paylaşarak anne ve babasının serbest bırakılmasını talep edip, onları çok özlediğini söylemişti. 

Editör: Gizem Külcü