Uzun süredir EYT sorunu Türkiye'nin gündeminde yer alıyor. Dünyanın hiç bir yerinde yasalar geriye doğru işlemezken 1999 yılında iktidarın getirdiği yaş sınırıyla birlikte milyonlarca vatandaş mağduriyet yaşadı. EYT'lilerin elde ettiği hak bir gecede ellerinden alınmasıyla vatandaşların tepkileri çığ gibi büyüdü. Başta EYT FED Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak ve dernek üyeleri EYT'lilerin kazanılmış haklarının geri alınması için büyük bir çaba sarf etmeye devam ediyor. 

750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor? 750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor?

1 Mayıs İşçi Bayramı adı altında DİSK'in gerçekleştirdiği Maltepe mitingine EYT'liler de katılım sağladı. Hak mücadeleri için kortejde yerini alan EYT'liler İşçi Haber'e özel röpartaj verdi.

EYT FED Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak,15 Mayıs'ta gerçekleşecek EYT mitingi öncesi DİSK'in düzenlediği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününe özel Maltepe mitingindeydi. EYT'liler coşkulu bir kalabalığın içerisinde "Varız, biriz, birlikteyiz ve buradayız" sloganı atarken Gönül Boran Özüpak, İşçi Haber'e özel röportaj verdi. Özüpak, "Her seçim döneminde bizler tozlu raflardan iniyoruz tekrar tekrar gündeme geliyoruz. Bu süre zarfı olmasa bile biz mücadelemizi bırakmadık. Ama 2023 seçimlerinde ama hükümet tarafından ya da İktidara talip muhalefet partileri tarafından bizim sorunumuz çözümlenecek ve bir son bulacağı inancını mücadelemiz sonucunda bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak'ta DİSK'in düzenlediği Maltepe mitingine katılan isimler arasındaydı. Bütün emekçilerin buluştuğu, emek için yan yana gelindiği, güçlü bir insan topluluğu ile yapılan bir yürüşte bulunmaktan memnun olduğunu belirten Özüpak, " Burada bulunan herkesin 15 Mayıs'ta da EYT'lilerin yanında olmasını bekliyoruz. Biz hak eidlmiş mağduriyetin insanlarıyız, haklarımız için elimizden geldiği kadar yan yana geliyoruz." ifadelerini kullandı. ,

EYT yasasının çıkması için büyük bir mücadele veren İstanbul EYT SYDD Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Lastikçi'de DİSK'in düzenlediği Maltepe mitinginde yerini aldı. İşçi Haber mikrofonuna konuşan Lastikçi, "Bugün bu alanda mücadelimizi haykırmak adına bugün buradayız. 1 Mayıs İşçi Bayramı emekçinin ve alın terinin günü. Her yıl 1 Mayıs'ı bugün olduğu gibi şenliklerle kutluyoruz. Bizler Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak da alanlara indik. Yine mağduriyetimiz bizim yanımızda olan arkadaşlarımızla haykıracağız." ifadelerine yer verdi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için DİSK'in düzenlediği Maltepe mitingine siyaset kanadından TDP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün vardı. Mustafa Sarıgül'ün selamıyla İşçi Haber mikrafonuna konuşan Akgün, "Her zaman emekçilerin yanındayız. Özellikle EYT'li kardeşlerimizin bugüne kadar vermiş olduğu emeklerinin karşılığını alması amaçlı geldik. Bugün de EYT'li kardeşlerimizle beraber emekçi kardeşlerimize destek olmak için buradayız." dedi.

 

İstanbul EYT SYDD Yönetim Kurulu üyesi olan Levent Atacan da bu mitingde EYT'lilere destek veren isimler arasındaydı. "52 yaşında işsiz bir EYT'liyim. EYT yasası çıksın diye büyük bir mücadele içerisine girdik...Bir EYT'li olarak işsiz kaldığınızda hayat şartlarından dolayı büyük bir sorun yaşıyorsunuz... 99 öncesi elimizde olan kanunun tekrar geri verilmesini istiyoruz.Bu yasa çıksın diye emek sarfediyoruz. Bugün de 1 Mayıs Bayram'ında emekçilerle beraberiz."ifadelerini kullandı. 

EYT'li bir vatandaş İşçi Haber mikrafonuna konuşarak EYT yasasının iktidarın gündeminde olmamasına tepki gösterdi. Vatandaş, " Ben emekli bir EYT'liyim. 3025 lira maaş alıyorum" diyerek sert söylemlerde bulundu. 

Röportajın tamamını izleyebilirsiniz!