Haftanın ilk gününde dolar ve euro Haftanın ilk gününde dolar ve euro

Aralık ayına girecek olmamızla beraber vatandaşların gündeminde Aile Destek Programı ödemeleri var. Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destek ödemelerinin 850-1250 lira olacağını duyurmuştu.

Aile Destek Programı Başvuru Nasıl, Nereden Yapılır?

Aile Destek Programı müracaatları, e-Devlet Kapısı üstünden ya da ikametgâh adresinin bağlı bulunduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapabilirsiniz.

Aralık Ayı Aile Destek Programı Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Aile Destek Programı ödemelerinin tarihi şu an için belli deği. Söz hususu ödemelerin takvimi şimdilik duyurulmasa da, kasım ayında ödemeler ayın 8’inde hesaplara yatırılmıştı. Buna göre, Aralık ayı ödemelerinin de ayın ilk haftası yapılacağı öne sürüldü.

Aile Destek Programı Başvuru Şartları

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noterya da muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi veya kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacak.

Hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıkları göre belirlendi.