Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) düzenlemesinin detaylarını açıklayarak, "2 Milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" dedi.

Gram altında yeni rekor kırıldı! Gram altında yeni rekor kırıldı!

Ancak bir günlük farkla EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşların mağduriyeti devam ediyor.

Vatandaşlar 8 Eylül 1999'da düzenlemesini birkaç günle kaçırmaları sonucu emekliliklerinin çok daha fazla uzamasına karşı çıkıyor. 

Sosyal medya uygulaması Twitter üzerinden tepki göstererek EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşadıkları mağduriyetin çözülmesini istiyor.

Twitter'da #2000SonrasıSgklıAdaletİstiyor etikiyle düzenlenen etkinliğe binlerce vatandaş katılarak mağduriyetin giderilmesini istedi. 

Meslek lisesinde okurken staj adı altında çalıştırılan mağdurlara öğretmenleri dahil herkes "SGK kartınız var artık. İşe başlangıcınız yapılmış oldu" dedi.  Ancak yıllar sonra kandırıldıklarını öğrendiler. Mağdurlar artık adalet istiyor. Kademeli EYT onların da hakkı.

BORÇLANMA YOLUYLA ERKEN EMEKLİ OLABİLİRLER

2000 sonrası sigorta girişine sahip olanlar erken emeklilik şartlarını taşıyorsa yaş haddine takılmadan erken emekli olabilecek. Kadınlarda doğum borçlanması, erkeklerde askerlik borçlanması öne çıkıyor. 

Anneler her çocuk için 2 yıl hak kazanıyor. Bu sayede 6 yıla kadar erken emeklilik hakkını elde edebiliyor. 

51 yaşından 58 yaşına kadar emeklilik şartlarını  3 maddeyle duyurdular. Emeklilik için gün sayanlar bazı şartlara uygun olduğu takdirde hemen maaşa bağlanma imkanına sahip oluyor.