Uzun süren mücadeleden sonra istediklerini alarak düzenlemenin yasalaşmasını bekleyen EYT'lilerin ardında 2000'sonrası SGK'lılar kaldı. EYT düzenlemesinin ardından bir günlük farkla EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşların mağduriyeti devam ediyor.

Vatandaşlar 8 Eylül 1999'da düzenlemesini birkaç günle kaçırmaları sonucu emekliliklerinin çok daha fazla uzamasına karşı çıkıyor. 

Şişli Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerden protesto! 'Kimseyi aşsız bırakmak doğru değil' Şişli Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerden protesto! 'Kimseyi aşsız bırakmak doğru değil'

8 Eylül 1999’dan sonra işe başlayan ve 25 yılı dolduran milyonlarca vatandaş, “Peki biz ne olacağız? Yıllarca emekli olmayı mı bekleyeceğiz, bu eşitliğe aykırı değil mi?” diye soruyor.

Sosyal medya uygulaması Twitter üzerinden tepki göstererek EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşadıkları mağduriyetin çözülmesini istiyor.

Twitter'da #2000LereKADEME#2000LerBURADA, #2000LerMECLİSE etiketleriyle düzenlenen etkinliklere binlerce vatandaş katılarak mağduriyetin giderilmesini istedi. 

Ancak yaşanan bu mağduriyetin giderileceğine dair yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi.