EYT düzenlemesi netleşti ancak stajyer ve çıraklık mağdurları ile 2000 sonrası SGK girişlilerin mağduriyeti devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) düzenlemesinin detaylarını açıklayarak, "2 Milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" açıklamasında bulundu.

Ancak bir günlük farkla EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşların mağduriyeti devam ediyor.

Vatandaşlar 8 Eylül 1999 düzenlemesini birkaç günle kaçırmaları sonucu emekliliklerinin çok daha fazla uzamasına karşı çıkıyor. 

8 Eylül 1999’dan sonra işe başlayan ve 25 yılı dolduran milyonlarca vatandaş, “Peki biz ne olacağız? Yıllarca emekli olmayı mı bekleyeceğiz, bu eşitliğe aykırı değil mi?” diye soruyor.

2000 SONRASI KABİNEYE

Sosyal medya uygulaması Twitter üzerinden tepki göstererek EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşadıkları mağduriyetin çözülmesini istiyor.

Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık! Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık!

Geçtiğimiz günlerde Twitter'da #2000LereKADEME#2000LerBURADA etiketleriyle düzenlenen etkinliklere binlerce vatandaş katılarak mağduriyetin giderilmesini istedi. 

Bugün de Twitter'da #2000sonrasıKabineye etiketiyle düzenlenen etkinliğe binlerce vatandaş katıldı. Etiket kısa sürede Türkiye gündemine yerleşti.