Şu suralar Türkiye'nin gündemini meşgul eden staj ve çıraklık konusu, geçtiğimiz günlerde CHP kanadından açıklama yapılmasıyla yeniden alevlenmişti. Gözler sayıları her geçen gün artan staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına çevrildi. 

 Staj Sigortası Mağdurları (SSM) Sakarya İl Başkanı Canan Küsmez şu ifadeleri kullandı; 

“Bilseydik sigortamızı kendimiz başlatırdık”

Küsmez, birçok kişiyi etkileyen staj mağduriyeti hakkında “Okul zamanı bize staj sigortası adı altında sigorta kartı verildi. Çok şanslısınız, bu sizin emekliliğinize yansıyacak dediklerinde çok mutlu olduk. Ama şu an öyle değil. Bilseydik sigortamızı kendimiz başlatırdık” yorumunda bulundu.

“Sakarya’da böyle bir oluşuma neden ben önderlik yapmayayım diye düşündüm ve staj mağdurlarıyla buluştum” açıklamalarında bulunan Küsmez şimdi SSM’nin 118-120 civarında üyesi olduğunu belirtti.

Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki

“Staj sigortamız başlangıç olsun”  

Canan Küsmez, “Bizim talebimiz staj sigortasının başlangıç olarak sayılması. Geriye çekilsin, yaptığımız prim kadar ödenmesin bu bizim işimize yaramaz zaten. Biz sadece staj sigortamız başlangıç sayılsın istiyoruz. Bu da yapılmayacak bir şey değil” dedi. Şimdiye kadar sosyal medyada 2 milyon tweet attıklarını söyleyen Küsmez, bunu gerçekleştiren başka bir kitle daha olmadığını ifade etti.

" Bizim amacımız onlar da bu mağduriyeti yaşamasın” 

Türkiye’de bilinen bir buçuk milyon mağdur olduğuna değinen Küsmez, bu sayının iki milyonu geçtiğini ifade etti. Küsmez, “Şu an meslek liselerinde birçok öğrenci staj yapıyor. Bizim amacımız onlar da bu mağduriyeti yaşamasın” şeklinde konuştu. (Kaynak:Medyabar)