Spotify’ın verilerine göre, Türkiye’de arabesk dinlemeleri son üç yılda dört kat arttı. Özellikle 2022 yılında en çok arabesk dinleyen yaş grubu %46 ile 18-24 yaş aralığı oldu. Türkiye’nin müzik kültüründe geniş yer tutan arabesk türünün, üzüntüleri derinleştirmekten ziyade göğüslemek için dinlenmesini temenni ediyoruz.

TÜRKİYE GÜNDEMİNDE NELER VAR?

? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anakara'da Etik Şehir Hastanesi Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

? TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszia Köver ile görüşecek.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kazakistan'da Türk Devletleri Teşkilatı Enerji Bakanları Toplantısı'na iştirak edecek. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kazakistan'da "Dijital Bridge-2022" Uluslarası Forumu'na katılacak. 

DÜNYA GÜNDEMİNDE NELER VAR?

? ABD'den mesaj: ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye-Yunanistan gerilimine ilişkin "NATO ortakları arasında gerilimi artırabilecek açıklamaların veya eylemlerin zamanı değil." açıklamasında bulundu.

?  Almanya'dan siyasetçi Wolfgang Kubicki'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözleri üzerine Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, Kubicki'nin ifadelerine ilişkin "Almanya'nın Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki'nin, Aşağı Saksonya Eyaleti seçim kampanyası kapsamında yaptığı konuşmada, Sayın Cumhurbaşkanı'mız hakkında kullandığı hakaretamiz ifadeleri en kuvvetli şekilde kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

? Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO mutabakatı kapsamında FETÖ ve PKK üyelerini Türkiye'ye iade etmelerini bekliyoruz." diyerek 5-6 Ekim tarihlerinde İsveç Adalet Bakanlığı'ndan bir heyetin Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

? İran'da devam eden rejim karşıtı protestolarda güvenlik güçlerinin halka karşı gerçek mermiler kullandığı ve en az 76 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

? Dünyaya yayıldı: İran'da başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle gözaltına alınan Mahsa Amini'nin hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolara Paris, Viyana, Toronto, Roma, Berlin, Atina ve İstanbul'da binlerce kişi destek verdi. Çeşitli ülkelerde İran'daki protestolara destek gösterileri düzenlendi.

? Rusya merkezli haber ajansı RIA, Ukrayna'nın Herson, Zaporijya ve Donbas bölgelerinde düzenlenen referandumların ilk sonuçlarına göre, %96 oranında Rusya'ya bağlanma isteğinin çıktığını iddia etti.

? Ukrayna'nın %15'i: Rusya'nın referandum yoluyla ilhak etmeyi planladığı toprakların, Ukrayna'nın %15'ine tekabül ettiği bildiriliyor.

? Saldırı nitelendirmesi: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, referandumda evet sonucunun çıkması durumunda Ukrayna'nın bu yerleri geri alma girişimlerinin "Rusya'ya saldırı" olarak nitelendirileceğini belirtti.

? Kazakistan'ın reddi: Başta ABD olmak üzere birçok ülke Rusya'nın düzenlediği referandumu "sahte" olarak nitelendirip sonuçlarını tanımayacağını açıklarken Rusya'nın müttefiklerinden Kazakistan da referandum sonuçlarını tanımayacaklarını belirtti.

? "Konuşacak hiçbir şey yok": Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, referandumları Kırım'ın ilhak edilmesine benzeterek, "Rusya'nın düzmece referandumları normal olarak görmesi, Kırım senaryosu ile Ukrayna topraklarını ilhak etme girişimi, Rusya Devlet Başkanı ile konuşacak hiçbir şey olmayacağı anlamına gelir." dedi.

Tayvan'da 6,1 ve 6 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi Tayvan'da 6,1 ve 6 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi

? Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el-Suud, yayınladığı kararnameyle kabinede değişiklik yaparak oğlu Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ı Başbakanlık görevine, diğer oğlu Khalid bin Salman'ı ise Savunma Bakanı görevine atadı. Kralın diğer oğlu Prens Abdülaziz ise Enerji Bakanı olarak görevini sürdürüyor.