10 Kasım 2021 yılında CHP'yi protesto etmesiyle gündeme gelen Abbas Abanoz bu sefer de İSPARK'ta Atatürk resminin olmamasına tepki gösterdi. 

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim’de anıta çelenk bıraktığı sırada İmamoğlu’nu protesto etmesiyle gündeme gelen eski CHP’li Abbas Abanoz, CHP yönetimini tekrar eleştirdi. 

İSKİ emeklisi Abbas Abanoz, CHP yönetiminin Atatürk çizgisinden çıktığını öne sürdü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk resminin İSPARK'ta kullanılmamasına tepki gösterdi. 

ATATÜRK'ÜN RESMİ NEDEN YOK?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin idaresinde olan Ataköy İSPARK'ta 3 yıldır Atatürk resminin olmamasına yakınan Abanoz, Atatürk'ten bahseden bir parti'nin İSPARK'ta bir tane bile Atatürk resmi kullanılmamasını anlamsız bulduğunu belirtti. 

Bakanlıktan o oyuncak bebekler için kritik uyarı: 'İade edin' Bakanlıktan o oyuncak bebekler için kritik uyarı: 'İade edin'

Abbas Abanoz, Bakırköy ilçesine bağlı Ataköy İSPARK'ta CHP idaresinde olan bir yan kuruluşun 3 yıldır Atatürk resmini kullanmasına tepki gösterdi. CHP Partisi'nin Atatürk üzerinden demogoji yaptığını savunan Abanoz yönetime seslendi.

Çektiği videoda Abanoz, " Ataköy İSPARK'ta Kemal Kılıçdaroğlu'nun resmi var ancak Atatürk'ün resmi yok. Yetkililere defalarca kez söylememe rağmen Atatürk'ün resmini koymuyorlar. İSPARK'ta çalışanlar bile yönetimden korkuyor. CHP'li olmamalarını rağmen yönetimin korkusundan CHP'liymiş gibi davranıyorlar. Hatta CHP Belediye çalışanları işten atılacaklarını düşündükleri için namazı bıraktı. " ifadelerine yer verdi. 

10 Kasım Günü Ne Olmuştu?

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 83'üncü yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni ve İstanbul Büyük şehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Parti İl Başkanları Belediye başkanlarının da katıldığı törende bir vatandaşın isyanı gündem olmuştu.

Taksim’de düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü anma saygı duruşu sonrasında protokol dağılıp alanda CHP'li grupların kaldığı esnada Abbas Abanoz, “ Sizin gibi CHP'lilere yazıklar olsun daha Atatürk'ün ismini söyleyemiyorsunuz. Hiçbiriniz Atatürk diyemiyorsunuz. Hainsiniz PKK ile işbirliği yapıyorsunuz. Ben de CHP'liyim sizden utanıyorum” diyerek tepkisini göstermişti.