Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Zeki Sarıbekir, sektörde kalifiye eleman sıkıntısı çektiklerini belirterek "Üniversitelilerin büyük kısmı mesleksiz! Ustalara 6 bin TL veriyoruz ama eleman bulamıyoruz. Gençler meslek lisesinden, üretimden kaçıyor; AVM'de güvenlikçi oluyor. Bunu düzeltmeliyiz" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Muhalefet partisini protesto etmek zorunda kaldık Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Muhalefet partisini protesto etmek zorunda kaldık

Türkiye gazetesinin haberine göre, ambalaj sanayicileri 6 bin TL maaşla usta bulmakta zorluk çektiklerini dile getiriyor. 

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarbekir "Sanayide, dünya ile rekabet eden bir teknoloji ve bilgiye sahibiz. Ancak hatlarda çalıştıracak ara eleman bulamıyoruz. Şu anda Türkiye'de üniversite mezunları 2 bin 500-3 bin lira maaşla işe giriyor. Biz ustalara 5-6 bin lira veriyoruz. Hatta bazı sektörlerde 40 bin lira alan ustalar olduğunu duyuyoruz. Ama, yok! Ustaların mühendislerden daha fazla kazanmasına rağmen, toplumda şöyle bir algı var, Anadolu Lisesi iyidir. Oysa buradan mezun olanların bir kısmı üniversiteye yerleşirken, büyük kısmı mesleksiz kalıyor. Diğer taraftan meslek lisesinden mezun olan da gidiyor, AVM'de güvenlik görevlisi oluyor, bu işleri yapmak istemiyor" şeklinde konuştu. 

Okul seçiminde öğrencilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Sarıbekir "Meslek liselerine karşı sebepsiz bir olumsuz algı var. Sanki daha başarısız öğrencilerin tercih ettiği okullar gibi... Oysa diploma alıp işsiz kalmak veya hakkının çok altında kazanmak da var. Askerliği daha az yapması için bile üniversiteye gidenler var! Toplum bu konuda bilinçlendirilmeli. İki şey yapmalıyız. Çocukları meslek lisesinde okumaya ikna etmek. Ve oradan mezun olduktan sonra çalışacaklan yerin iyi bir yer olduğu, üniversiteye gitmenin her şey olmadığını anlatmak. İleride iyi maaşla işe gireceklerini bilsinler" dedi.