696 sayılı KHK ile kadroya geçen çalışanlara tayin hakkı verilmemektedir. Bu durum, işçilerin yaşamak zorunda oldukları il ve işyerlerine geçememelerine, sosyal bağlarının zedelenmesine hatta aile birliklerinin bozulmasına neden olmaktadır. Mağdurlara tayin hakkı tanınması, yaşadıkları mağduriyet sona erdirilmesi için hükümete sesleniyorlar.

Kamuda geçici işçi kadrosunda çalıştırılan işçiler, büyük hak kayıplarıyla karşı karşıya kalmıştır. 696 KHK ile kadroya geçen işçiler tayin hakkı talep ediyor. 

Bir çok işçi, eşinin sağlık veya eğitim durumu nedeniyle başka il ve ilçede yaşamasına göz yumuyor. Aynı şekilde eğitim durumu değişen, üniversite bitiren işçiler terfi  ve görevde yükselme talebinde bulunmaktadır. Diğer kamu çalışanları için geçerli olan bu hakların, 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilere de verilmesi gerekir. Ancak şu anki mevzuata göre 696 KHK'lı işçilerin tayin veya görevde yükselme hakkı yoktur. 

İYİ PARTİLİ KONCUK'TAN KANUN TEKLİFİ

"696 Sayılı KHK ile sözde kadroya geçirilen taşeron işçilerin emsali çalışanlar gibi iller arası tayin hakkına sahip olması talebiyle kanun teklifi verdim. İktidarın da bu haksızlığı giderme yönünde irade göstermesini ve verdiğim kanun teklifini desteklemesini diliyorum."

Daha önce hükümet kanadından EYT konusu kesin bir dille olmaz denilmişti. Ancak EYT düzenlemesi yasalaşarak yürürlüğe girmiştİ. Tayin hakkı için de bu dönemde 2022 yılında içinde sürpriz adımlar gelebilir. Bu tür bir adım gelmesi, tayin hakkı konusunda çalışma olması durumunda ise iscihaber.net olarak anında sizlerle paylaşacağız.