Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerine isyan etmişti ve "Benimle misiniz?" diye sormuştu. Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş anında Kılıçdaroğlu'na desteklerini bildirmişti.

Mansur Yavaş'ın bu desteği partilileri tarafından üzüntüyle karşılanmış ve destekçileri umudunu kaybetmişti. Birçok muhalefet destekçisi Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkarken Kılıçdaroğlu'nun adaylık açıklaması gibi bir çıkışla desek beklemesi büyük tepki topladı. 

Özgür Özel'den büyük iddia: Vize serbestisi engeli CHP iktidarında 15 günde aşılır Özgür Özel'den büyük iddia: Vize serbestisi engeli CHP iktidarında 15 günde aşılır

Geçtiğimiz gün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında "Öyle bir şey yok" dedi. 

Mansur Yavaş'tan destekçilerini sevindirecek bir haber geldi. Gazeteci İsmail Saymaz'ın iddialarına göre Yavaş, adaylığa yeşil ışık yaktı."İyi Partili bir grubun aday olması için CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teklif ve telkinde bulunduğunu" ifade eden Saymaz, "Yavaş, altılı masa uzlaşırsa ‘Evet’ diyeceğini belirtti.