ABD'nin Colorado eyaletinde bir adam, gecenin bir yarısı evinin kapısını açıp köpek mamalarını karıştırmaya başlayan 180 kiloluk bir ayıyı vurdu ve öldürdü. 

Olay pazartesi günü saat 02.00'da yaşandı. Ev sahibi, ayıyı fark eden eşinin çığlık atmasıyla uyandığını ifade etti. "Yatak odamın kapısına gittiğimde, ayıyı yaklaşık 3 metre ötede gördüm ve 40 kalibrelik yarı otomatik bir tabancayla anında vurdum" ifadelerini kullanan ev sahibi yaşananları şöyle anlattı:

Sonra ayı bana doğru koşmaya başladı. Ayıya elimden geldiğince hızlı ateş etmeyi sürdürdüm. Zemindeki kurşun deliği ayının geri çekilirken benden 1-2 metre uzaklaştığına, yön değiştirdiğine, merdiven korkuluklarından merdivene çarpıp merdivenlerin dibine çöktüğüne işaret ediyor.

Solingen faciasından 31 yıl sonra aynı korkunç şüphe! Türkiye adalet istedi Solingen faciasından 31 yıl sonra aynı korkunç şüphe! Türkiye adalet istedi

Bu ayının bu davranışı başka bir ayıdan öğrenmiş olması imkansız değil. 

Yampa Vadisi kasabası sakinlerine, ayılarla karşılaşmamak için kapılarını ve pencerelerini kilitleme ve atıklarını "ayı geçirmez" çöp kutularına atma uyarısı yapıldı. Çünkü diğer ayıların da böyle şeylere kalkışacağı düşünülüyor.