ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, VOA Türkçe (Amerika'nın Sesi) muhabiri Yıldız Yazıcıoğlu’nun MHP lideri Devlet Bahçeli ve korumaları tarafından gördüğü  muameleye tepki gösterdi.

"ABD ENDİŞE DUYMAYA DEVAM EDİYOR"

Sözcü konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: 

"İfade özgürlüğü - gazeteciler dahil ve hatta bazılarının tartışmalı ya da rahatsız edici bulduğu söylemleri içerdiğinde bile - demokrasiyi güçlendirir ve korunması gerekir.

Amerika'nın Sesi haberciliği uzun zamandır objektif haber ve bilgi için hayati bir kaynak olmuştur. ABD, Türkiye'de ifade özgürlüğüne yönelik yaygın kısıtlamalardan endişe duymaya devam ediyor"

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, MHP Grup Toplantısı sonrasında Devlet Bahçeli'ye eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ölümüyle ilgili soru sormak istedi. MHP lideri, soru üzerine gazeteciyi "Hadi işine bak" yanıtıyla karşıladı. O sırada MHP kurmayları da Yazıcıoğlu'nu Bahçeli'nin yanından iterek uzaklaştırdı. 

Batman'da DEM Parti il binasında arama! Örgütsel dokümanlar ele geçirildi Batman'da DEM Parti il binasında arama! Örgütsel dokümanlar ele geçirildi

Olayın tepki çekmesi üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in yaptığı açıklamada, Yazıcıoğlu'nun "ajan provokatör edasıyla hareket ettiği" ve "yaptığının gazetecilik olmadığı" vurgulandı.

Yazıcıoğlu'nun geçmişte Bahçeli'yle röportajının olduğu ve Bahçeli'nin, Yazıcıoğlu ile aynı karede poz verdiği görüldü.