Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Twitter'ı satın aldığını duyurdu. Sosyal medyadan açıklama yapan yapan Musk bir de "Sevgili twitter Reklamverenleri" başlıklı bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, Twitter'ı satın alma sebebine ve reklamlarla ilgili ne düşündüğüne dair çok sayıda spekülasyonun olduğuna dikkat çeken Musk, bunların çoğunun yanlış olduğunu belirtti. Musk, geleneksel medyanın, maddi getiri beklentisiyle kutuplaşmayı körüklediğini ancak bunu yaparken diyalog şansını kaçırdığını ifade etti.

"PARA İÇİN ALMADIM"

Bu nedenle Twitter'ı aldığını kaydeden Musk, "Kolay olacağı için yapmadım. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. İnsanlığa yardım etmek için yaptım." demişti.

iPhone'larda yüksek riskli güvenlik açığı tespit edildi! Devre dışı bırakın iPhone'larda yüksek riskli güvenlik açığı tespit edildi! Devre dışı bırakın

"KUŞ BİZİM KURALLARIMIZA GÖRE UÇACAK"

AB Komisyonunun iç pazardan sorumlu üyesi Thierry Breton, Musk'ın Twitter'ı satın alma sürecinin tamamlanmasıyla "Kuş özgür kaldı." mesajını paylaşmasına karşılık verdi. Breton, "Avrupa'da kuş bizim kurallarımıza göre uçacak." ifadesini kullandı. 

Breton mesajında, AB'nin Dijital Hizmetler Yasasına atıf yaparak "DSA" etiketini kullandı. 

"SATIN ALIM SÜRECİ DÜN TAMAMLANDI"

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın, sosyal medya şirketi Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma süreci dün tamamlanmıştı.