Abdülhamid Han sondaj gemisinin dün denize açıldı.

Mersin Taşucu limanında son hazırlıklarını tamamlayan Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han dün denize açıldı ve KKTC ile Mersin arasına demirlendi. Geminin denize açılması Yunan basınını meşgul etti.

Batman'da DEM Parti il binasında arama! Örgütsel dokümanlar ele geçirildi Batman'da DEM Parti il binasında arama! Örgütsel dokümanlar ele geçirildi

Haberlerde Yunan ordusu ve Atina'nın teyakkuza geçtiği yazıldı. Yunan basını ayrıca Abdülhamid Han'ın rotasını da sayfalarına taşıdı.

Yunan medyası Abdülhamid Han'ın haberini böyle duyurdu: Atina teyakkuza geçti

CNN Greece Atina'nın teyakkuz halinde olduğunu ve hükümetin her olsılığa karşı hazırlık yaptığını duyurdu.

Ta Nea gazetesi bu gelişmeyi 'Türkiye'nin tehlikeli yanlışları' başlığı ile manşete taşıdı.

Bir diğer Yunan gazetesi Kathimerini ise Türkiye'nin sondaj gemisi ile gözdağı verdiğini ileri sürdü.

Abdülhamit Han’ı, uydu üzerinden deniz seyrüsefer bilgileri veren sitelerden takip eden Yunan ve Rum medyası dün sabah da alarm haberleri vermeye başladı.

Bayram Hediyesi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hürriyet' konuştu. Tatar, "1 Ağustos, Osmanlı'nın 1571’de Kıbrıs’a fethetmesi, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 1958’de kurulması ve 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra KKTC’de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 1976’da kurulmasının yıldönümü. Aynı güne denk gelen bu 3 tarihi olayı KKTC, Toplumsal Direniş Bayramı olarak kutluyor. Abdülhamid Han nereyi kazacak merak etmeye devam etsinler, yakında öğrenirler. Abdülhamid bir adım attı, hop oturup hop kalktılar. Bayram hediyemiz olsun" dedi.