Bugün Afganistan'ın önde gelen haber kanallarındaki kadın televizyon sunucuları , Taliban yetkilileri tarafından canlı yayında yüzlerini kapatmaya zorlandıktan sonra hakları için konuşmaya söz verdiler.

Geçen yıl iktidarı ele geçirmesinden bu yana, Taliban sivil topluma, özellikle de grubun katı İslam markasına uymaları için kadın ve kız çocuklarına bir dizi kısıtlama getirdi.

Bu ay Afganistan'ın dini lideri Hibatullah Ahundzada , kadınların yüzleri de dahil olmak üzere, ideal olarak geleneksel burka ile toplum içinde tamamen örtünmeleri için bir dikta yayınladı.

Korkulan Erdem Teşvik ve Ahlaksızlığı Önleme Bakanlığı, kadın televizyon sunucularına davayı takip etmelerini emretti.

Bir gün önce emre karşı geldikten sonra, Pazar günü sunucular, TOLOnews , Ariana Television, Shamshad TV ve 1TV gibi önde gelen kanallarda sadece gözlerini gören tam başörtüsü ve peçe taktı .

İsrailli aşırı sağcı bakandan korkunç çağrı! 'İran'a şiddetli ve orantısız saldırı ile karşılık verilmeli' İsrailli aşırı sağcı bakandan korkunç çağrı! 'İran'a şiddetli ve orantısız saldırı ile karşılık verilmeli'

TOLOnews sunucusu Sonia Niazi bir bülteni sunduktan sonra AFP'ye verdiği demeçte, "Bugün bize bir maske dayattılar, ancak sesimizi kullanarak mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

"Bu emir yüzünden asla ağlamayacağım ama diğer Afgan kızlarının sesi olacağım ."

Niazi, diktatın kadın gazetecileri işlerini bırakmaya zorlama girişimi olduğunu söyledi.

"Kimliğinizi soymak gibi" diye ekledi.

"Buna rağmen sesimizi yükseltmek istiyoruz... İslam Emirliği bizi kamusal alandan uzaklaştırana veya evde oturmaya zorlayana kadar çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Bu haberde kaynak ANews'tir.