Türkiye'nin genelinde başlatılan sosyal konut projesi vatandaşların ilgisini çekmeyi başardı. Kısa süre içinde 2 milyon vatandaş bu projeye başvurdu. Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli aileler TOKİ başvurularıyla ilgili detayları merak ediyor.

TOKİ'YE AİLESİYLE YAŞAYAN GENÇ BAŞVURABİLİR Mİ?

Milyonlarca gencin en çok merak ettiği "TOKİ'ye ailesiyle yaşayan genç başvurabilir mi? sorusudur. 18-30 yaş arasında ailesiyle yaşayan gençlerin tamamı TOKİ konutlarına başvuruda bulunabilir. Ailenin geliri başvuru yapan gencin geliri sayılmayacak.

TOKİ ÖDEMELERİ MEMUR MAAŞLARINA MI ENDEKSLİ?

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan TOKİ'nin 'İlk Evim, İlk İşyerim' projesi yüzyılın sosyal konut projesi olarak duyurulurken, ödemeler, gelir, ev fiyatları, devlet desteği birçok yönden tartışılmaya başladı. Özellikle ödemelerin memur maaşlarına endekli olduğu en çok tartışılan konular arasında yer alıyor.

Ödemeler ilk etapta sabit olarak gösterilmişti?

Ödemeler ilk etapta sabit algısı oluşmuştu çünkü ilk lansman esnasında bu şekilde lanse edilmişti?

Gezginlere müjde: Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferine başladı Gezginlere müjde: Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferine başladı

Ancak düzeltme çok hızlı yapıldı ve ödemelerdeki artış ve başlangıç tarihleri düzenlendi.

Ancak düzeltme çok hızlı yapıldı ve ödemelerdeki artış ve başlangıç tarihleri düzenlendi.

Ardından Bakan'ın açıklamasıyla bir günde zam geldi yorumları yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 3+1 konutlar için dört büyük şehirde fiyatların farklı olacağını söyledi. Kurum, “Dört ilde İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa ve diğerleri arasında yüzde 10’luk bir fiyat farkı var. En yüksek 3+1 ev 950 bin lira. Şırnak’ta 608 bin lira, İstanbul’da ise 679 bin lira bedel ile alacak. Evlerin hepsinin standardı aynı” açıklamasını yaptı. Kaynak: Cumhuriyet