Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, AK Parti'li milletvekillerinin bakanlarla yaptığı toplantılar, son dönemde artış gösterdi. Milletvekilleri vatandaşların sorunları ve taleplerini anlamak için birçok toplantı düzenledi. 

Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti Türkiye Sağlık-İşçileri Sendikası'ndan hukuk zaferi! Meslek kodu değişti

Görüşmede öncelikle  Pahalılık, asgari ücret artışı, EYT’lilerin durumu ve 3600 ek gösterge konuları masaya yatırıldı. 

ÖNCELİKLİ SORUNLAR "HAYAT PAHALILIĞI"

Vatandaşların en çok şikayetçi oldukları sorunların başında hayat pahalılığı geliyor. Bu bağlamda emekli maaşları ve asgari ücretin bu artışların gerisinde kalması olduğu öğrenildi.

Milletvekilleri, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmasına ilişkin talepleri Çalışma Bakanlığı’nda yapılan toplantıda ilettiklerini dile getirdi. 

EYT GÜNDEMDE

Çalışma Bakanlığında yapılan görüşmelerin ana konularından biri de EYT oldu. Milletvekillerinin EYT’lilerinin sorunlarının seçimden önce mutlaka ele alınması yönünde görüş bildirdiği kaydedildi.

TEMMUZ AYINI İŞARET ETTİ

Yapılan toplantılarda, “Temmuzda emeklilere memnun olacakları artış planlamasının yapıldığı” bilgisi paylaşıldı. Kamu çalışanlarının maaşlarda artış sonucunu doğuracak, 3600 ek göstergeye 4 meslek grubunun dahil edileceği, polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlerin ek göstergelerinin de 3600’e çıkartılacağı bilgisi tekrarlandı.