Maden faciası komisyonunun ilk toplantısı yapıldı: Başkanlığı AK Parti'li isim kazandı Maden faciası komisyonunun ilk toplantısı yapıldı: Başkanlığı AK Parti'li isim kazandı

AK Parti genel merkezinde saat 16.00'da başlayan MKYK toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirilen toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısı düzenledi.

Çelik, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"BU DİL TERÖR DİLİDİR"

"Tutturmuşlar 'bu bir savaş politikasıdır.' Bu dil terör dilidir. Savaş iki meşru otorite arasında olur. Bir yerde askeri operasyonlara ya da emniyetin jandarmanın teröre karşı operasyonlarına savaş politikası diyenler terör dilini kullanıyordur. Bu şekilde dil kullananların hepsi verdiğimiz kayıplar karşısında bize dönük vahşetin parçası olarak önümüze geliyor. Son yaşananlar Türkiye'nin terörle mücadelesinin ne kadar halı ve gerekliği olduğunu bir kez daha göstermiştir.

BEYAZ SARAY VE PANTAGON'UN ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALARI

Beyaz Saray'ın açıklaması daha doğru bir açıklama. Pentagon açıklamasında şöyle bir durum var bizim operayonumuzun kendilerini tehlikeye attıklarını söylüyor. Operasyonlar terör örgütlerinin sözde karargahlarına yönelik nokta operasyonlardır. İkincisi siz bu terör örgütlerine bu kadar yakın yerde ne yapıyorsunuz? Üstelik bu terör örgütleri sizin müttefikiniz olan Türkiye'ye saldırırken bunu neden seyrediyorsunuz? Eğer bu kadar yakınsanız bu terör örgütlerine bir NATO müttefiki olarak en önce sizin orada bertaraf etmeniz lazım. Aslında kendi çelişkilerini ifade ediyorlar. Türkiye'nin terörle mücadelesi, dünyanın en meşru mücadelesidir.

"KİM NE DERSE DESİN VURURUZ"

Kim ne derse desin bizi tehdit eden terör örgütü gördüğümüz zaman vururuz, bertaraf ederiz. Asla ve asla sınırlarımızı, vatandaşlarımızı tehdit etmesine göz yumamayız. Biz PKK, YPG, PYD terör örgütlerine DEAŞ'la mücadele için destek veriyoruz denmesi yalandır. Biz bunu Afganistan'da gördük. Sınırımızın yanına yaklaşmış, paçavra asmış, sözde karargah kurmuş, ülkemizi tehdit ediyor. Onu vuracağız, kim ne derse desin.

SEÇİM TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK OLUR MU?

Prensip olarak seçim takvimi ile sınav takvimi üst üste gelmez. Sevgili öğrencilerimizin hiçbir sınavı tabi ki seçim takvimine denk getirmeyiz. ÖSYM bununla ilgili çalışma yapıyor. gerekli açıklamayı yaparlar.

EYT'DE SON DURUM

EYT meselesiyle ilgili çalışma tamamlanmak üzere. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok kısa zamanda son hali sunulacak. Son aşamayı geçtikten sonra meclis takvimi ile ilgili bilgi verebilirim. Acil gündemlerden bir tanesi, hemen hemen tamamlanmak üzere. Bugünkü sunum, bölgesel ve küresel gelişmelerin değerlendirilmesi ve terörle mücadele gündemimizdi."