AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, seçim tarihiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Katıldığı televizyon programında konuşan Turan, "Biz 5 yıldan 5 yıla seçim olsun dedik; ama muhalefet ‘5 senedir her yıl erken seçim olacak’ dedi ama gördüler ki, 18 Haziran’a birkaç ay kaldı. Bu tarihten sonra hangi ayda olursa olsun adını koymak lazım. Bundan sonra yapılacak hiçbir seçim erken seçim değildir, normal seçimdir. Seçim dönemi artık başlamıştır" diye konuştu.

"SEÇİM TAKVİMİNİ BAŞLATALIM DİYORUZ"

"Biz hala 18 Haziran’ı istiyoruz" diyen Turan, "Ancak Altılı Masa'nın sözcüleri ‘6 Nisan’dan önce yapılacak seçimlere açığız, sonrası için bize gelmeyin’ dediler. ‘Bize gelmeyin’ demek, ‘Meclis'ten seçim kararını çıkartmayacağız’ demektir, biz de diyoruz ki ‘bakalım uygun olan tarih hangisiyse, hac mevsimi var, okulların kapanması var, Ramazan ve Kurban bayramları var, hangi tarih uygunsa Cumhurbaşkanımız Anayasanın kendisine verdiği yetkiyle (madd2 116) kararı verir. Biz de seçim takvimini başlatalım’ diyoruz" ifadelerine yer verdi.

SEÇİME NASIL GİDİLECEK?

Batman'da DEM Parti il binasında arama! Örgütsel dokümanlar ele geçirildi Batman'da DEM Parti il binasında arama! Örgütsel dokümanlar ele geçirildi

Bülent Turan, açıklamalarının devamında şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız seçim kararı aldıktan sonra bu karar Resmi Gazete'de yayımlanacaktır. O yayımladıktan sonra da 60 gün sonraki ilk pazar günü seçim var demektir. Hiç olmadığı kadar güçlü liderliğe ihtiyacımız var. Tüm dünyada yaşanan süreç ortada. Cumhurbaşkanımız da Cumhur İttifakı da büyük bir farkla seçimi alacaktır. İddia ediyorum, Cumhurbaşkanımız tarihin en yüksek oyunu alacaktır. Meclis’te de şu ankinden daha fazla sandalye alacağız."