Gelir dağılımındaki eşitsizlik büyüyor! İşte en zengin yüzde 1’lik kesimin serveti Gelir dağılımındaki eşitsizlik büyüyor! İşte en zengin yüzde 1’lik kesimin serveti

Emeklilik hayali kuranların aylardır takip ettiği yasa teklifinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri başladı. Saat 11.00'de başlayan görüşmelere komisyon üyelerinin yanında işçi ve işveren kesimi, sivil tolum kuruluşları ve EYT dernek temsilcileri de katıldı.

Meclis'e sunulan kanun teklifi 5 bin ile 5 bin 975 gün prim sayısı kademeli prim günü tartışmasını da bereberinde getirdi.

Konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan açıklama geldi. Akbaşoğlu teklif hakkında bilgi verirken, yeni kademeli yaş şartı getirildiği iddiasının “yalan, bühtan” olduğunu iddia etti.

Kanuna göre, 1999’dan bu yana, AK Parti iktidarından önce konulmuş, yürürlükte olan üç şarttan iki şartı, yani prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduranlardan istisnasız herkesin emekli olmaya hak kazanacaklarını söyledi. Bu düzenlemenin özünün bu olduğunu kaydeden Akbaşoğlu, başka bir şart ilave etmenin asla söz konusu olmadığını belirterek, “Hiçbir yeni şart ilavesi getirmedik. Mevcut üç şarttan birini kaldırdık” dedi.