Bakan Uraloğlu 'Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı' için tarih verdi Bakan Uraloğlu 'Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı' için tarih verdi

EYT düzenlemesinin ardından dikkate alınmayan stajyerler ve çıraklar çocuk yaştan beri çalıştıklarının görülmemesine ve bir kesimin mağduriyeti giderilirken kendi sorunlarının görmezden gelinmesine karşı çıkmaya devam ediyor. Başta sosyal medya olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenen mağdurlar, çocuk yaştan beri çalışmalarının karşılığının emeklilikle sağlanması için canla başla mücadele ediyor. 

Gün geçtikçe sesleri daha çok yükselen ve büyüyen bir kitlenin görmezden gelinip gelinmeyeceği merak konusu olurken EYT maddelerinde staj ve çıraklıklara değinilmemesi de tepki çekti. Bakanlığın seçim öncesi milyonlarca staj ve çıraklık mağdurunu da memnun edecek bir çalışmada bulunması beklenirken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın staj ve çıraklık hakkında yaptığı açıklamalar mağdurların tepkisini çekti.

EYT düzenlemesinin kapsamı hakkında konuşan Turan, staj ve çırakların EYT kapsamına alınması hakkında 'Ülkemizin ekonomisini büyütmeye devam etmeliyiz' yorumunda bulundu.