Altılı masa geçtiğimiz pazar günü, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde buluşmuştu.Toplantı sonrasında ortak bildiri yayınlayan liderler "12 Şubat'tan çok daha kararlı ve umutluyuz." açıklamasında bulunmuştu.

Yapılan toplantının ardından cumhurbaşkanlığı için ortak aday merak konusu olmuştu. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den beklenen açıklama geldi.

Cumhuriyet’ten Gazmce Kolcu imzalı habere göre, İYİ Parti başkanlık divanı toplantısının ana gündem maddesinde, 6’lı masanın son toplantısı vardı.

Divanda, bildiri metnindeki “ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarma konusundaki kararlılığı” belirten maddesine başlık açıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yaz döneminde enflasyonda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yaz döneminde enflasyonda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz

Maddenin, çoklu aday tartışmalarına son vermesi açısından da önemli olduğu belirtildi. Akşener, buluşmayı kurmaylarına anlatırken kendisinin adaylığının “yazılıp çizildiğine” dikkat çekerek “Adaylığım tartışmaya kapalı. Böyle bir şey (adaylığım) söz konusu değil. Ben aday değilim, olmayacağım” ifadelerini kullandı.

Akşener, “Başbakanlık” sözlerini yineleyerek “Birinci parti olursak başbakanım” dedi.