Milyonlarca emekçinin uzun süredir beklenti halinde olduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için nihai karar verildi. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1999 öncesi işe giren kadınların 20, erkeklerin ise 25 yılını ve primlerini doldurmaları halinde emekli olabileceklerini açıklamıştı.

Milyonlarca EYT'li düzenlemenin bir an evvel yasa haline geçmesini beklerken bir yandan da emekli maaşı hesabı yapmaya başladı. Ocakta emekli olmak isteyen ve Resmi Gazete sürecini bekleyen EYT'lilerin açıklanan yüzde 30 zamdan yararlanıp yararlanmayacağı ise henüz netleşmedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, sosyal medya hesabından Erdoğan'a seslenerek EYT'lilerin ocak ayında emekli olarak yüzde 30 zamdan yararlanabilmeye yönelik başlattığı Twitter kampanyasına destek verdi. Akşener, paylaşımında "Madem bir söz verdiniz; o zaman sözünüz bir an önce gerçek olsun." dedi.

Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu

Akşener'in paylaşımı şu şekilde:

"Sayın Erdoğan, yıllardır kazanılmış haklarından mahrum bıraktığınız EYT'li kardeşlerimizin çilesi, bir an önce son bulsun. Madem bir söz verdiniz; o zaman sözünüz bir an önce gerçek olsun. #EytOcaktaEmekliOlsun"