Almanya Türkiye'den 2 bin işçi alacağını duyurdu! Türkiye'den 2 bin kişiyi Almanya'daki havalimanlarına istihdam edeceğini duyuran Alman Havacılık Endüstrisi işçi alım başvurularını başlatacaklarını açıkladı. 

ALMANYA SENDİKA AÇIKLAMASI

Almanya'da personel eksikliğinin giderilmesi adına Birleşik Hizmet Sendikası açıklamalarda bulundu.

Özellikle havacılık sektöründe olmak üzere personel eksikliğine çözüm bulunması ve Temmuz ayında büyük firmaların uçuşlarının iptal olmaması için işçi alımları yapılması gerektiğinin altını çizen sendika, Almanya'daki havalimanlarında geçici olarak yaz döneminde işçi istihdamı için düğmeye basılacağını açıkladı.

Almanya'da başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde pandemi sonrası yaşanan seyahat artışı, havaalanlarında ve hava yollarında yaz tatili öncesinde personel sıkıntısını artırdı.

Personel eksikliğinden dolayı haftalardır yaşanan sorunlar havacılık sektöründe gecikmeye hatta iptallere yol açarken, bu durumun önüne geçmek için yeni tedbirler alınacağı paylaşıldı.

İŞÇİ ALIMINA İLİŞKİN TEKLİF SUNULDU

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği tarafından, Federal Çalışma Bakanlığına yasal engelleri kaldırmayı amaçlayan bir teklif verildi.

Sağlık Bakanlığı'na mülakatsız 8 bin işçi alınacak! Sağlık Bakanlığı'na mülakatsız 8 bin işçi alınacak!

Sunulan teklifte tüm yer hizmetlerinde 2.000 kişilik personel sıkıntısının yaşandığı ve bu kapsamında işçi alımının yapılması talep edildi.

ALMANYA’YA ALINACAK İŞÇİLERİN MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Almanya işçi maaşları havalimanında çalışanlar için 6 bin euro olarak belirlendi. Başvuru şartları ve maaş detayları, yapılacak resmi açıklamaların ardından netleşecek.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI 2022 BAŞVURU ŞARTLARI NE?

Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği (BDL) tarafından yapılacak işçi alımının şartları şu şekilde:

 - A2 seviyesinde Almanca- konuşma

- Hava yolu birliği ATA'nın gerekliliklerini karşılayan sertifika

- Tehlikeli madde eğitimleri

- Alman güvenilirlik kontrollerinin gereksinimleri karşılaması