Dışişleri Bakanlığı personel alımı için ilan yayımladı. Bakanlıktan gelmiş olan ilana göre sözleşmeli olarak çalışacak sekreter alımı yapılacak. Bakanlık tarafından gelmiş olan ilana göre Hamburg Başkonsolosluğu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sözleşmeli Sekreter alımı gerçekleştireceğini bildirdi. Buna göre Hamburg Başkonsolosluğu lise mezunu adaylar içerisinden KPSS şartı olmaksızın Türk Uyruklu adaylardan 1 Sekreter alımı yapacak. Peki kimler başvuru yapabilecek? Ne zaman başvuru yapılacak?

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

 Hamburg Başkonsolosluğu personel alımında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak. Ayrıca Özel olarak ise,

Taşeron işçiler için kadro talebiyle basın açıklaması! Taşeron işçiler için kadro talebiyle basın açıklaması!
  • Sınav tarihi ile 41 yaşından gün almamış olmak,
  • En az lise ve dengi okul mezunu olmak,
  • Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe biliyor olmak, 
  • Bilgisayar kullanabilme,

gibi nitelikler aranacaktır.

Bakanlık Başvurusu Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu 15 Eylül 2022 tarihinde başlayacak. Sadece Elektronik ortamda yapılacak başvurular kabul edilecek olup bunun dışında hiç bir başvuru kabul edilmeyecektir.

Başvuru Tarihleri: 15 - 30 Eylül 2022

Başvuru Adresi için tıklayınız

İLANIN TAM METNİ