Almanya Federal Çalışma Ajansı tarafından son dakika verilen bilgide işçi alımları için sürecin hızlandığını aktardı. 

Almanya Havaalanı personeli alımı yapılacak branşlar

Uçak taşıyıcısı, bagaj yükleyicisi, şoför, kalifiye yükleme personeli, yer hizmetleri uzmanı, yer hizmetleri personeli, müşteri hizmetleri, check-in personeli gibi birçok alanda yeni personel alımları için en az 2.000 Avro maaşla başlamak üzere iş ilanları yayımlandı.

7.200 personel alımı yapılacak

Pandemi döneminden sonra Almanya ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinde yaşanan personel eksikliği devam ediyor. Özellikle kalifiye havaalanı personeli temini noktasında eksikliklerin giderilmesi noktasında ilk etapta 2.000 kişi için acil talepte bulunulmuştu. Toplamda 7 bin 200 gibi önemli sayıda bir rakam için de talep bulunuyor.

En düşük 37.000 TL maaşla personel alımı yapılacak branşlar ve şartları

Uçak işleyicisi alımı için Almanca konuşma ve yazma bilgisi, B sınıfı ehliyet aranıyor.

İş arayanlar dikkat! TÜBİTAK 11 personel alacak İş arayanlar dikkat! TÜBİTAK 11 personel alacak

Bagaj taşıyıcısı alımı için Almanca konuşma ve yazma bilgisi, B sınıfı ehliyet aranıyor.

Otobüs şoförü alımı için Geçerli kategori D/DE sürücü belgesi ve geçerli sürücü kartı, BKrFQG'ye göre temel yeterlilik 95, İyi derecede sözlü ve yazılı Almanca ve temel İngilizce bilgisi.

Kalifiye yükleme personeli alımı için Tamamlanmış teknik veya ticari mesleki eğitim, ortaokul mezuniyeti, Çok iyi derecede Almanca ve iyi derecede sözlü ve yazılı İngilizce bilgisi, B sınıfı ehliyet, İyi PC kullanıcı becerileri.

Yer hizmetleri uzmanı alımı için Tamamlanmış teknik veya ticari mesleki eğitim, ortaokul mezuniyeti, Çok iyi derecede sözlü ve yazılı Almanca ve İngilizce bilgisi, B sınıfı ehliyet, İyi PC kullanıcı becerilerinin yanı sıra ekran ve vardiyalı çalışma uygunluğui

Müşteri hizmetleri personeli alımı için Tamamlanmış mesleki eğitim, Farklı müşteri odaklılık ve sosyallik, İyi derecede sözlü ve yazılı Almanca ve İngilizce bilgisi, PC uygulamalarını kullanma bilgisi.

Check-in personeli alımı için Tamamlanmış mesleki eğitim veya eşdeğer eğitim seviyesi, İyi derecede sözlü ve yazılı Almanca ve İngilizce bilgisi, PC kullanıcı becerileri, B sınıfı ehliyet isteniyor.

Tüm unvanlar için diğer şartlara çalışılacak işe dair tüm detaylara hemen aşağıdaki başvuru ekranı üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Adayların tüm unvanlar için ayrıca sağlık yeteneğine haiz olması ve adli sicil kaydı bulunmaması gerekiyor. İşte gerekli başvuru ekranı:

Başvuru ekranı.