Polis, Cuma günü Almanya'nın güneyindeki popüler bir kayak merkezi ve yürüyüş noktası yakınında yoğun bir bölgesel trenin raydan çıkması sonucu dört kişinin öldüğünü ve 30 kişinin yaralandığını söyledi.

Bir polis sözcüsü, yaralılardan 15'inin hastanede tedavi gördüğünü belirterek, Bavyera'daki Garmisch-Partenkirchen'in kuzeyinde meydana gelen kaza sırasında 60 kişinin gemide olduğunu da sözlerine ekledi.

Batman'da DEM Parti il binasında arama! Örgütsel dokümanlar ele geçirildi Batman'da DEM Parti il binasında arama! Örgütsel dokümanlar ele geçirildi

Ölenlerin kimlikleri veya yaralılar arasında sürücünün olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Garmisch-Partenkirchen bölge ofisinden bir sözcü daha önce kazada 60 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Bölgesel Muenchener Merkur gazetesinin Garmisch-Partenkirchen Tagblatt yerel gazetesine atıfta bulunarak, trende çok sayıda okul öğrencisinin bulunduğunu bildirdi.

Reuters Grafikleri

(Görsel Reuters haber sitesinden alınmıştır)

Sosyal medyadaki görüntülerde, ağaç dalları arasına sıkışmış ve bir setten yuvarlanmış çift katlı bölgesel trenin vagonlarının yanı sıra sedyelerle taşınan ve raylarda duran insanlar görülüyordu.

Polis, büyük bir acil servis operasyonunun hâlâ devam ettiğini ve demiryolu hattının tamamen kapatıldığını söyledi.Bölgesel trenler, Almanya çapında seyahate izin veren düşük maliyetli bir biletin yürürlüğe girdiği 1 Haziran'dan bu yana daha yüksek yolcu sayıları gördü.

Reuters haber sitesinden çevrilmiştir.