Son zamanlarda altın fiyatlarındaki hareketlilik yatırımcıların kafasını karıştırmış durumda. Dolarla berabere dalgalı bir seyir izleyen altın haftanın ilk günü düşüş gösteriyor. Vatandaşlar altın daha da düşecek mi, altın yükselecek mi? sorusuna cevap arıyor. Konuya ilişkin yanıtlar İslam Memiş'ten geldi. 

Memiş, “Gram altın daha da düşecek. Ancak kalıcı olmayacak” ifadesini kullandı. Altında kar etmenin formülünü de vatandaşlarla paylaşan Memiş, dolar karşısında ne düşüyorsa, alınması gerektiğini söyledi.

"ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA GÖRECEĞİZ"

“Genel beklenti yüzde 7,4 civarındaydı, biraz üstünde açıklandı. Özellikle Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunu düşürmesi, doların 18 TL üzerinde olması, Euro/Dolar paritesinin güçlü durması ve jeopolitik riskler büyüme rakamları için risk oluşturuyor. Türkiye önce kurdan vazgeçti, sonra enflasyondan. Şimdi büyümeye odaklı bir politika izleniyor. Büyüme öncelikli bir ekonomi modeli var. Hane halkına yansıması önemli olacaktır. Rakamların yüksek gelmesi memnuniyet verici ancak hane halkına yansıyacak mı bunu önümüzdeki aylarda göreceğiz”

İSO Başkanı Bahçıvan: Erken emekliliği beklenti haline getiren bir toplumla gelişmiş ülke olamayız İSO Başkanı Bahçıvan: Erken emekliliği beklenti haline getiren bir toplumla gelişmiş ülke olamayız

10 GÜN SONRAYA DİKKAT EDİN

Memiş açıklamasın devamında 13 Eylül’e dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Ancak koşullar hızlı değişiyor. Enflasyon biraz geride kaldı. 13 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi paketini açıklamasıyla beraber enflasyon da konuşulacak” dedi.

AZ DA OLSA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Enflasyonda mevsimsel etki ile birlikte bir miktar düşüş beklendiğini belirten Memiş, “Enflasyon daha pik yapmadı. 3. çeyrek biraz daha karışık olacak. Mevsimsel etkiden dolayı biraz gerileyebilir. Özellikle gıdada fiyatlar düşmedikçe enflasyon pik yapmış sayılmaz” dedi.