Başkentin merkezinde düzenlenen yürüyüş, protestocuların toplumsal cinsiyete dayalı şiddet mağdurlarını anmak için mum yaktığı Ulusal Kongre ile son buldu. Yürüyüşçüler, "Hayatta kalmak istiyoruz" yazılı pankartlar açarken, diğerlerinde kadın cinayeti kurbanlarının fotoğraflarına yer verildi.

Arjantin Yüksek Mahkemesi Kadın Ofisi'ne göre, geçen yıl ülkede her 35 saatte bir ortalama bir kadın cinayeti kaydedildi ve öldürülenlerin %81'i aile içi şiddet mağduru olarak sınıflandırıldı.

50 yaşındaki demiryolu işçisi Marina Perez, "Öldürülen birçok kadın polise başvurmuş (hak talebinde bulunmuş) ve daha önce kadınlar için Bakanlığa şikayette bulunmuştu. Yine de öldürüldüler" dedi.

"Şiddete hala acil bir cevap yok" 

Akşam saatlerinde Arjantin parlamentosunu aydınlatan ışıklar dayanışma içinde pembeye döndü.

58 yaşındaki Arjantinli kadın Alejandra Lume, "Yaşlı kadınlar da öldürülüyor" yazılı bir pankart taşıyan Alejandra Lume, "Burada başımıza gelen, adaletin yavaş olması ve ataerkil olmasıdır" dedi.

Şişli'de yol çöktü! Çukura düşen araçlar işte böyle çıkarıldı Şişli'de yol çöktü! Çukura düşen araçlar işte böyle çıkarıldı

Lume, "Yaptıkları birçok şikayete rağmen, kadınlar genellikle dinlenmiyor, ilgilenilmiyor ve genel olarak ölenler çok şikayet ettikten sonra ölüyor" dedi. 

Reuters haber sitesinden çevrilmiştir.