Solingen faciasından 31 yıl sonra aynı korkunç şüphe! Türkiye adalet istedi Solingen faciasından 31 yıl sonra aynı korkunç şüphe! Türkiye adalet istedi

Yapılan yüzde 30 zam sonrası 5 bin 500 TL'ye yükselen asgari ücret, yüksek enflasyon karşısında alım gücü oldukça düşen çalışanları bir nebze olsun sevindirirken farklı yorumlar da gelmeye başladı.

Ekonomi üzerine yaptığı yorum ve tespitlerle dikkat çeken Prof.Dr. Özgür Demirtaş, bu zammın kasım ayına doğru hiçbir şey ifade etmeyeceğini belirtti. 

"ÜLKENİN NE BÜYÜK ÇIKMAZA GİRDİĞİ ANLAŞILACAK"

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla asgari ücret zammını değerlendirdi. Demirtaş, şunları belirtti:

“Bundan aylar önce Asgari ücrete yeni bir zam yapılacağını söylemiştim. Hem Sayın Cumhurbaşkanı, hem sayın Bakan HAYIR öyle bir artış gündemimizde YOK diye açıklama yapmıştı. Ben de HENÜZ bilmiyor olsanız bile yapacaksınız demiştim! Bugün yaptılar. Kasım gibi bu zammın da hiçbir işe yaramadığı görülecek. Dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan ekonomi ve para politikası hataları ile ülkenin ne büyük çıkmaza girdiği anlaşılacak. Sayıca çok fazla olan Asgari ücretli arkadaşlarım da bunu canları yanarak anlayacak. Üzgünüm”