Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk olarak asgari ücrete yıl içindde ikinci kez zam yapacağının bilgsini vermişti. Bununla beraber asgari ücrete ne kadar zam geleceği ise üç formülle öne sürüldü. 

GÖRÜŞMELER YOĞUNLAŞTI

İşçi, işveren ve hükümet temsilcileri görüşmeleri sıklaştırdı. Asgari ücrette artışın gündeme gelmesi üzerine Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun tarafları olan işçi, işveren ve hükumet temsilcileri arasında görüşmeler yoğunlaştı.

Mart ayında kartlı ödemelerde büyük artış! 1,2 trilyon liraya yaklaştı Mart ayında kartlı ödemelerde büyük artış! 1,2 trilyon liraya yaklaştı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı 16 Haziran'da AK Parti Genel Merkezi'nde kabulünün ardından gündeme yerleşen asgari ücrette artış beklentisi çalışma hayatını hareketlendirdi.

TİSK Başkanı Akkol, Bakan Bilgin'i ziyaret etti

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işverenleri temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, dün gerçekleştirdiği temaslar kapsamında ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

İşçi ve işveren temsilcileri buluştu

Bu ziyaretin ardından Komisyonda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ'e geçen Akkol, Genel Başkan Atalay ile asgari ücret başta olmak üzere çalışma hayatının gündemindeki konuları görüştü. Atalay ve Akkol, karşılıklı olarak asgari ücret konusundaki görüş, tutum ve hassasiyetlerini dile getirdi.

Asgari ücret önümüzdeki hafta şekillenecek

En son olarak dün, Vedat Bilgin, asgari ücret zammının önümüzdeki hafta şekilleneceği belirtti.

Bilgin'in ilk kabine toplantısında sunum yapması bekleniyor

İşçi ve işveren temsilcileriyle görüşen Bakan Bilgin'in hafta başı yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda asgari ücretle ilgili bir sunum yapması ve bu doğrultuda gelecek hafta asgari ücret konusunda gelişmeler yaşanması bekleniyor.