Geçtiğimiz günlerde Elon Musk'ın 44 milyar dolar karşılığında Twitter'ı satın alması çok konuşulmuştu.

Haftalar öncesinden kendi Twitter hesabından Twitter'ın güvenliği ile ilgili bir anket paylaşan Musk, kafaları karıştırmış daha sonra da Twitter'ı satın alma haberiyle gündeme düşmüştü.

Elon Musk'ın ünlü mecrayı satın alması üzerine Avrupa Birliği'nden Musk'a uyarı geldi. Bunun sebebi Elon Musk'ın Twitter'ın özgür bir platform olmadığını iddia etmesi ve satın aldığında daha özgür bir platforma dönüşeceğini belirtmesi oldu.

Mercedes-Benz'den şaşırtıcı hamle! Dünya çapında 341 bin aracı geri çağırıyor Mercedes-Benz'den şaşırtıcı hamle! Dünya çapında 341 bin aracı geri çağırıyor

AB’nin iç pazardan sorumlu komiseri Thierry Breton, Financial Times’a verdiği demeçte Twitter’ın AB’nin yeni dijital kurallarına uyması gerekitğini, aksi halde ağır para cezaları ve yasaklama riskiyle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyardı.

Terör propagandası yapılması, çocukları hedef alan cinsel içerikler ve tacizle karşılaşılması halinde Avrupa’nın asla taviz vermeyeceği hatırlatıldı.

Twitter, Avrupa’da faaliyet göstermeye devam etmek istiyorsa ılımlılık, açık algoritmalar, ifade özgürlüğü, kurallarda şeffaflık, nefret söylemi kurallarına uymak zorunda olduğu belirtildi.