Staj mağdurlarının; Meslek liselerinde öğrencilikte staj sigortası bulunurken, staj başlangıç tarihlerinin emeklilik için sigorta başlangıcı olarak sayılmadı. Staj sürelerine ilişkin borçlanma hakkı konusundaki ısrarları yıllardır devam ediyor. 

Milyonlarca EYT'li aylardır kendilerini ilgilendiren düzenlemelerin Meclis'e gelerek yasalaşmasını bekliyor. Düzenlemeden ilk etapta 2 milyon 250 kişi yararlananması beklenirken, binlerce staj mağduru olmasına rağmen EYT düzenlemesinden yararlanamayacak. Hükümet tarafından görmezden gelinen staj mağdurları çıkacak yasadan yararlanamazsa seçim günü geldiğinde sandıkta hesaplaşacaklarını defalarca kez "staj yoksa oy yok" diyerek belli etti. 

Staj mağdurlarına destek veren Avukat Ezgin, "Bizi takip etmeye devam edin, #StajaTamDestek, #StajaEVET ve sonuna kadar destek diyoruz..." dedi.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için EYT yolda! 3 maddelik kanun teklifi TBMM’de