TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Birinci Meclis'te anma töreni düzenlendi TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Birinci Meclis'te anma töreni düzenlendi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan KRT TV'de yayınlanan "Uyanma Vakti" isimli programa konuk oldu. Programda birçok soruyu yanıtlayan Babacan, gündeme dair konuştu.

"Devleti devlet yapan hukuktur"

Önemli açıklamalar yapan Ali Babacan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Burada çok büyük bir edep dışı, ahlak dışı bir vaka ile karşı karşıyayız. Bırakın bir milletvekilini bırakın vatandaşlarımızın oyuyla seçilmiş bir milletvekilini, bu ülkenin herhangi bir vatandaşına karşı kullanılması son derece yanlış edepsiz, ahlaksız olan ifadelerin bir polis memuru tarafından üstelik Şube Müdürü olduğunu anladığımız bir insan tarafından kullanılması, kabul edilebilir bir şey değil. Yani ülkemiz adına gerçekten utanç verici bir tablo ile karşı karşıyayız. Aynı zamanda yapılanlar hukuksuz… Devleti devlet yapan hukuktur. Buradaki sorun şu anda ülkeyi yöneten zihniyetin hukuk dışı bir alanda ülkeyi yönetiyor olması."

"Düşmanlığı herkesçe bilinen diye başlayan bir resmî açıklama"

"Dün iki tane açıklama yapıldı bu işle ilgili… Biri Göç İdaresi biri de Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından. Şimdi bu açıklamalara bakın gerçekten devlet kurumlarının ne hale düştüğünü gözler önüne seriyor. Devlet kurumu kurum olmaktan çıkmış, başındaki siyasetçilerin kendi, şahsi bakış açılarının kendi şahsi uygulamalarının bir aygıtı bir aracı haline dönmüş. Yoksa bir devlet kurumu şunu diyebilir mi?  ‘Düşmanlığı herkesçe bilinen’ diye başlayan bir resmî açıklama. Tam bir sokak ağzı. Tam bir çete, mafya ağzı… Hedef gösteriyor ve çete mafya ağzı ile konuşuyor. ‘Düşmanlığı herkesçe bilinen.’ Bir dakika sen devlet kurumusun. Kardeşim düşmanlığını herkes nasıl biliyor. Hani bunun belgesi. Sen belgeyle kayıtla konuşmak zorundasın. Öyle başındaki kişinin tamamen kendi şahsi siyasi görüşü ya da kendi şahsi düşmanlığını kurumun resmî açıklamasına yansıtamazsın… Buradan ben acilen Sayın Erdoğan’a çağrı yapıyorum. Derhal bunun gereğini yapsın."

"Türkiye Cumhuriyeti’nin yakın tarihinde böylesine yüksek risk primleri görmemiştik"

"Ekonomi büyüyor da bizim çiftçimiz niye toprağına gübre koyamıyor, niye 30 liraya mazot almak zorunda kalıyor? Ekonomi büyüyor da niye bizim esnafımız dükkanında 10 tane ampul varsa bunların 9 tanesini söndürmek zorunda kalıyor. Bir tane ampulle karanlıkta iş yapmak zorunda kalıyor? Ekonomi büyüyor da niye bizim gençlerimiz işte bayram tatili geliyor, şöyle okuduğu şehirden ailesinin olduğu şehre otobüsle veya trenle; bırakın artık uçağı, gençler için uçak bir hayal oldu, çok arttı çünkü fiyatlar; bilet parası bulmakta zorlanıyor?

Türkiye’nin kredi risk primi (CDS), Türkiye’nin iflasına karşı yatırımcıların kendilerini sigorta etme primi… Ne kadar yükselirse Türkiye’nin o kadar tehlikeli o kadar iflas riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteren bir rakam. Geçen hafta 836’yı gördü, bu bir rekor rakam sonra 870’lere kadar çıktı… Türkiye Cumhuriyeti’nin yakın tarihinde böylesine yüksek risk primleri görmemiştik."