Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) düzenlemesinin detaylarını açıklayarak, "2 Milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" açıklamasında bulunarak EYT mağduriyetini çözerken yeni mağduriyetlere de kapı araladı.

Bağ-Kur tecsil mağdurları, 2000 yılı öncesi sigortalılık hakları iade edilerek mükellefiyet başlangıç tarihleri itibarıyla kuruma tescil imkanı verilmesini talep ediyor. 

Sosyal medyadan yetkililere seslenen Bağ-Kur tescil mağdurları EYT düzenlemesinden yararlanmayı ve bu mağduriyetin giderilmesini bekliyor.

CHP'li Veli Ağbaba Bağkur tescil mağdurları için teklif verdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, EYT düzenlemesinde Bağ-Kur’lularda aranan 9 bin gün prim şartının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek, bu konuda yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Gürer, 2000 yılı öncesi vergi kaydı olup Bağ-Kur tescili yaptırmayanlar için geriye dönük tescil hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

Vergisini ödediği yılların tescil edilmesinin Bağ-Kur’luların mağduriyetlerinin sona ermesini sağlayacağına değinen Gürer, “2000 yılı öncesi vergi kaydı olup Bağ-Kur tescili yaptırmayanlar için geriye dönük tescil hakkı verilmesini Bağ-Kur'lular talep etmektedir. Vergisini ödediği yılların tescil edilmesi mağduriyetlerin sona ermesini sağlayacaktır. 500 bine yakın vatandaşı doğrudan etkileyecek bu düzenleme yapılmalıdır. EYT düzenlemesinde Bağ-Kur'lularda aranan dokuz bin gün prim günü şartı Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırıdır, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda olduğu gibi bu konuda da düzenleme sağlanmalıdır” dedi.

Gelir dağılımındaki eşitsizlik büyüyor! İşte en zengin yüzde 1’lik kesimin serveti Gelir dağılımındaki eşitsizlik büyüyor! İşte en zengin yüzde 1’lik kesimin serveti

Gürer, konuşmasında ayrıca, Kredi ve Yurtlar Kurumuna borcu olanların borç faizlerinin silinmesiyle ilgili taleplere de dikkat çekti. Gürer, Kredi ve Yurtlar Kurumuna borcu olanların faizi silineceği kanunla da düzenlenmesine rağmen bugüne kadar bu yönde bir düzenleme gerçekleşmemiştir” diye konuştu.