Bakan Kurum sosyal meyda hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarında, "İlk Evim projemize milletimiz güvendi, inandı! 1,5 ayda 8 milyon vatandaşımız başvurdu. Geçerli başvuru sayısı 5 MİLYON 135 BİN 324! Projemize en çok da GENÇLERİMİZ ilgi gösterdi. 2 MİLYON 30 BİN 277 gencimizin başvurusu var. En çok başvuru ise İstanbul'dan." ifadelerini kullandı.

"KURALARIMIZI BİR AN ÖNCE ÇEKECEĞİZ"

Kurum açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Daha başvuru süreci devam ederken, geçen hafta ilk temellerimizi attık. 17 ilde 6 bine yakın konutumuz hızla yükseliyor. Kuralarımızı da bir an önce çekip, Mart ayına kadar hepsini tamamlayacağız. Söz verdiğimiz gibi 2 yıl içinde 250.000 konutumuzu teslim edeceğiz. Projemize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza müteşekkiriz! Milletimiz için en güzelini YAPTIK, YAPIYORUZ, YAPACAĞIZ!

Şanlıurfa'da zincirleme kaza! Ölü ve yaralılar var Şanlıurfa'da zincirleme kaza! Ölü ve yaralılar var

17 İLDE İLK TEMEL ATILDI

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında 5 bin konutun temeli, 25 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla atılmıştı. Proje kapsamında 5 bin konutun temelinin atıldığı 17 il ise şunlar oldu: Ankara, Afyon, Amasya, Aydın, Bolu, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Konya, Manisa, Muğla, Tunceli, Uşak, Yozgat ve Zonguldak.