IMF'den Türkiye açıklaması: Yürürlükteki reform programını destekliyoruz IMF'den Türkiye açıklaması: Yürürlükteki reform programını destekliyoruz

Bakan Nebati tarafından yapılan açıklamada "Seçime gidiyorsunuz seçime giderken bütün bu harcamaları yapıyorsunuz seçim Sonrasında ne olacak diye? soruyorlar... %1 3,4'ten 1'e düşen bir bütçenin kasası çok güçlü bir şekilde birçok pratik yola devredilmiş demektir 1 ikincisi EYT'nin geleceği çok açık yani . Biz bunu arkadaşlarla oturup her halükarda bu eğer gelirse. Çünkü irade daha netleşmemişti ama biz bir tedbir alalım dedik EYT ile ilgili bir tedbir almamız gerekiyordu EYT'nin tedbirini aldık" diyerek EYT için her türlü hazırlıklarının tamam olduğunu söyledi.

EYT'DE KAPSAM GENİŞLEDİ Mİ?

Daha önce yaptığı açıklamada 2 milyon 250 bin kişinin hemen emekli edileceğini toplamda ise 4 milyon kişinin kademeli olarak emekli olacağını söyleyen Bakan Nebati, son açıklamasında, "5 milyona yakın EYT'linin emeklilik hakkı doğacak. Bunların yüzde 40'ı bu yıl emekli olabilecek. EYT için bütçede kaynağını oluşturduk" diyerek 5 milyon kişinin EYT ile emekli olacağını söyledi.