En çok merak edilen konular arasında atama konusu var. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, atama konusuna ilişkin canlı yayında merak edilen tüm soruları yanıtladı. İlk olarak öğretmenlerin müsterih olması gerektiğine değinerek "2021 -2023 eğitim öğretim yılında bu yıl atanacak öğretmenlerin yetiştireceğiz." ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİĞİMİZ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİK"

Özer, "Milli Eğitim Bakanlığının önceliklerine göre ağırlık değişecek. Mesela okul öncesine daha çok ağırlık veriyoruz. Şu anda okul öncesi eğitimin yaygınlaştırmaya başladık. En çok okul öncesi öğretmenleri atacağız. " dedi.

"ATANACAK ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 50'Sİ İSTANBUL'DA OLACAK "

Son iki atamada hep İstanbul ağırlık verdik. Özellikle 31 Ocak’taki son atamada  15.000 öğretmen atamasından 7000’i İstanbul’da gerçekleştirildi.Yine bu yıl atanacak öğretmenlerin %50’si İstanbul’da olacak.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak? İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı yapıldı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

ATAMA TAKVİMİ AÇIKLANMADI

Özer, 2021 KPSS paunı ile atama bekleyen öğretmenler için müjdeli haberi vermedi. Konuya ilişkin net bir açıklama yapmadı yalnızca "öğretmenlerin içi rahat olsun" diyerek genel bir cevap verdi.