Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, EYT'liler hakkında konuştu:

"Bakın EYT çıktı. EYT ile ilgili ülkede 6 milyona yakın insanı ilgilendiren bir yasa ve bir andan Twitter'da son bir haftada gördüğünüz 'gençliğimizi çaldılar' , 'bizim vergilerimizle erken emekli olacaklar' ,'sefahat sürecekler' falan filan... Doğru mu? Burada EYT'lilerin böyle olduğunu düşünen var değil mi?  YANLIŞ."

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor? Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor?

EYT'liler bu parayı devlete ödedi

"Niye? EYT'lilere lütufta bulunmadı arkadaşlar. EYT'liler bu parayı devlete ödedi. 99 yılının 8 Eylül'ünde çıktı yasa. 9 Eylül itibariyle yürülüğe girdi. 8 Eylül'den önce sigortalı olanların hepsi bu yasadan yararlanıyor, 9 Eylül'den itibaren olanlar bu yasadan yararlanamıyorlar. Aslına itiraz etmemiz gereken bi kere bu. Bununla ilgili de bizim bir kanun teklifimiz var. Kademeli Emeklilik diye. "

NEDEN EYT'LİLERE KARŞI ÇIKMAMAMLIYIZ?

"Emekli olmak için verilen para nereye harcandı biliyor musunuz? EYT'lilerin  9 Eylül 99'dan beri ödedikleri primi Türkiye'nin iç borçlanmasına harcandı. Ne gibi biliyor musunuz? Deprem vergisi gibi , ÖTV ve  MTV gibi EYT'lilerden alınan paranın hiçbiri emeklilere harcanmadı."