Maç sonrasında iki takım teknik direktöründe de açıklamalar geldi ve İstanbulspor teknik direktörü Osman Zeki Korkmaz, bahsegel istatistiklerine göre zaten maçı Başakşehir’in hak ettiğini söyledi.

Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz istifa etti

Maç sonrasında Emre Belözoğlu ilk olarak Bartın’da meydana gelen facia nedeniyle başsağlığı diledi. Belözoğlu açıklamalarının devamında; “Vefat edenlere Allah'tan rahmet, kalanlara ve ailelerine sabır diliyorum. İnşallah bir daha aziz milletimiz böyle sıkıntılar yaşamaz. Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun. Bugün kazanmak önemliydi. Geçen hafta içeride oynadığımız Sivas maçından ders çıkardığımızı gösterdik. İki gün önce önemli bir maç oynamamıza rağmen ilk yarı, istediğimiz tempoda gitti. İkinci yarı ufak tefek yorgunluklar oldu. Oyuncu kalitesi bizim kalitemizin altında olmasına rağmen organizasyonu yüksek bir takıma karşı oynadık. Osman hocayı tebrik ediyorum. Onlar da bu ligde önemli işler yapacak diye düşünüyorum. İlk yarıdaki oyunu, ikinci yarıda parça parça oynasak da onların da bizim gibi pas hafızası olan bir takım olduğunu bildiğimizden baskıyı doğru yerlerde yaptık. İlk yarıda çok daha net bir skor elde edebilirdik. Bunu beceremedik. İkinci yarıda maça ortak oldukları anlar oldu, o arada çalıştığımız organizasyondan bir gol attık. Mutluyum, kazanmak güzel, yolumuza devam ediyoruz. Bu sene 19. maçı oynadık, 13. galibiyeti aldık, yalnızca tek mağlubiyet yaşadık. Kolay rakamlar değil. Fenerbahçe, ligin kendi sahasında bir karakteri olan ve bunu rakibe dikte etmeye çalışan bir takım. Onların oyuncu kalitesi çok yüksek. İki takım için de zor bir maç olacak. Biz kendi oyunumuzu oynamaya, kazanmak için oynamaya devam edeceğiz, rakip kim olursa olsun bundan vazgeçmeyeceğiz. Bizi ve Fenerbahçe'yi zor bir maç bekliyor. Dünyanın en kibar insanı Erdinç hocadır, Erkan hoca onu atmış. Hayatımda ağzından kötü söz duymadım, benden birkaç kez duymuşsunuzdur bunun için özür dilerim ama Erdinç hoca küfür duymadığım bir insandır, çok şaşırdım. Yanına gidip konuştuğu için bir teknik adamın atılmasını doğru bulmuyorum.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı. 

Ampute Milli Futbol Takımı'ndan zafer sesleri: Özbekistan'ı 6-1 yendi Ampute Milli Futbol Takımı'ndan zafer sesleri: Özbekistan'ı 6-1 yendi

Başakşehir hak etti!

Maç sonrasında karşılaşmayı değerlendiren Osman Zeki Korkmaz, Medipol Başakşehir takımının son derece haklı ve hak ettiği bir galibiyet aldığının altını çizdi.

Korkmaz açıklamalarını “Başakşehir başından sonuna hak ettiği bir galibiyet aldı. Ligin set hücumu en kuvvetli takımına karşı, oyun setinde ve maçın her anında savunma motivasyonumuzun üst düzey olması gerekti. Başakşehir’e karşı, topu sadece rakibe bırakarak, savunma yaparak maçı bitiremezsiniz. Hücum sonlandırmanız gerekir, ilk yarı bunu çok iyi yapamadık. İlk yarı 50’nin üzerinde top kaybı yaptık. Bu kadar fazla tercih hatası yaptığımız yerde Başakşehir ilk yarı bizim hücum yapma motivasyonumuzu aşağıya çekti. "Önde baskı yapacaklarını tahmin ediyorduk, doğru pas bağlantısı yaparsak daha iyi başlarız dedik ve daha iyi başladık. Ancak duran toptan ikinci golü yedik, güzel bir organizasyondu ancak engelleyebilirdik. Başakşehir’i tebrik ediyorum. Özellikle ilk yarı çok basit toplar kaybettik. Daha hızlı oynamamız gerekiyor. Emre hocaya ve Başakşehir’e ligde ve Avrupa’da başarılar diliyorum. Ülkemiz çok üzücü bir olay yaşadı. Bartın’daki madende kaybettiğimiz işçi arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet tüm ülkeye sabır diliyorum. Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyorum. Bu hadiselerin üzerinde durmamız gerekiyor. Biz de düz mesajlar vererek bunları normalleştiriyoruz, çok sıra dışı bir hadise. Alışmadık, alışmamamız gerekiyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Zor koşullar altında insanların en azından yaşam ve çalışma koşullarının daha düzgün hale getirilmesini ümit ediyoruz.” sözleriyle devam ettirdikten sonra noktaladı.