Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin grup toplantısında uzun zamandır devam eden EYT mağduriyetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, "2023 başı itibariyle EYT'Lİ vatandaşlarımız da inşallah bu mağduriyetlerinden kurtulacaklardır." dedi.

EYT'lilerin yanında her zaman durduğunu ve duracağını belirten Mustafa Destici şu sözlerle EYT sorununu değerlendirip destek oldu:

Mühendis Tek-Sen, büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri kolunda yeni yönetimini belirledi Mühendis Tek-Sen, büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri kolunda yeni yönetimini belirledi

"EYT ile ilgili yapılan çalışmalar inşallah ocak ayı başı itibariyle yılın ikinci yarısında bu çalışmalar da tamamlanacak. 2023 başı itibariyle EYT'Lİ vatandaşlarımız da inşallah bu mağduriyetlerinden kurtulacaklardır. Bunu bir hak kaybı olarak gördüğümü başından beri ifade ettim. Hep emeklilikte yaşa takılanların yanında durdum. Bundan sonra da aynı şekilde bu hak mağduriyeti ortadan kalkana kadar onların yanında duracağımızı, onların hakkını savunacağımızı bir kere daha buaradan ifade ediyorum. Ama şuanda hükümetimizin, Çalışma Bakanlığı'mızın bu konuda başlattığı çalışma var ve bu çalışmanın dediğim gibi yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve yeni yıl başından itibaren 3600 ek gösterge ile birlikte EYT'lilerin de haklarına kavuşacaklarını ümit ediyorum."