Süper Lig'de başarılı bir performans gösteremeyen Beşiktaş'ta işler istediği gibi gitmeyince ipleri sıkı tutmaya başladı. Yönetim, Valerien Ismael idaresinde transfer çalışmalarına hız kazandırdı. Yerli bir oyuncu arayışı içerisinde giren Kara Kartal alternatif isimler üzerinde durmaya başladı. 

Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ta teknik direktör olduğu dönem takımda istediği Turgay Gemicibaşı yeniden gündem oldu. 26 yaşında Avusturya'nın Klagenfurt takımında forma giyen oyuncunun bonservis bedeli uygun olduğu belirtildi. Daha önce de Beşiktaş ile anılan Turgay Gemicibaşı, siyah-beyazlılarla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Galatasaray kadrosunda hayal kırıklığı! 6 isim ile vedalaşılacak Galatasaray kadrosunda hayal kırıklığı! 6 isim ile vedalaşılacak

"2024'e kadar sözleşmem var ve burada çok mutluyum. Tabii ki Beşiktaş gibi büyük bir takımla adımın anılması beni gururlandırıyor. Hemen hemen hiç kimse Süper Lig'e hayır diyemez. Ancak bir şeylerin olması için kulüplerin anlaşması lazım. Ben şu anda Avusturya'ya odaklanmış durumdayım." ifadelerini kullanmıştı.