Günümüzde çevre sorunlarının dünyayı alenen tehdit ettiği yadsınamaz bir gerçektir. Çevre sorunlarının başında ilk olarak çevre kirliliği gelmektedir. Kirlilik sorunu kendini küresel düzeyden bölgesel ve yerel düzeye kadar her düzeyde göstermektedir.

Çevre kirliliğine karşı alınsa da bu önlemler gelişen teknoloji ve sosyo ekonomik şartlardan dolayı durdurucu etkiye sahip olmamaktadır. Hava kirliliği, su kirliliği, atıklar, toprak kirliliği gibi sorunlar yerel düzeyden çıkıp bölgesel düzeyde, daha sonra da küresel düzeyde etkili olmaktadır. Bu bağlamda yerel ve bölgesel düzeyde çevre kirliliği sorunlarının da en az küresel olanlar kadar etkili olduğu görülmektedir.

GÜNÜMÜZ PROBLEMİ: ÇEVRE KİRLİLİĞİ

Dünyanın kaynakları hızla tükenirken çevre kirliliği de güncel sorunlar arasında yer almaya devam ediyor. 

İnsanların gelecek nesilleri düşünmeden çevreye verdiği zarar dünyanın dengesi bozuyor. Bilinçsiz bireylerin çevreye attığı çöpler yıllarca doğaya zarar vermekle kalmayıp mevcut sistemi de bozarak çeşitli sorunlara yol açıyor.  Çevreye atılan çöpler havayı, suyu ve toprağı kirletir ve yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor.

BODRUM'DA RÜZGAR DEĞİL ÇÖP ESİYOR

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan bir vatandaşın paylaştığı görüntü Türkiye'deki çevre kirliliği sorununu bir kez daha gözler önüne serdi. Yıllarca güzelliği ile birçok yerli ve yabancı turisti bölgeye çeken Bodrum'da etrafta çöplerin uçuştuğu görüldü. 

İzmir açıklarında 3'ü çocuk 45 düzensiz göçmen yakalandı İzmir açıklarında 3'ü çocuk 45 düzensiz göçmen yakalandı

İşte o görüntüler;