Boris Johnson hükümeti, beş saatlik huysuz bir tartışmanın ardından İngiltere'nin Avam Kamarası'nda gece geç saatlerde güvenoyu kazandı.

Halihazırda resmi olarak istifa eden Johnson'ın, yerine yeni bir Muhafazakar Parti lideri seçilene kadar önümüzdeki yedi hafta boyunca geçici başbakanlık görevine devam etmesi bekleniyor.

Milletvekilleri, Avam Kamarası'nın hükümete güven duyduğunu belirten hareketi desteklemek için 349'a 238, çoğunluk 111 oy kullandı.

Johnson, açılış konuşmasını, 5 Eylül'e kadar beklemek yerine derhal istifa etmesi yönündeki çağrıları savuştururken, görevdeki en büyük başarıları olarak algıladığı şeyleri gözden geçirmek için kullandı

Ne olacağına dair bir ipucu olarak Johnson, milletvekillerine, düşüşünü çevreleyen olaylar hakkında "zamanı gelince" "söyleyecek daha çok şeyi" olacağını söyledi.

Gazze'de su krizi! Tüm su kuyuları kapatıldı Gazze'de su krizi! Tüm su kuyuları kapatıldı

Tartışma, Tories olarak da bilinen Muhafazakar milletvekillerinin yalan söyleme ve kuralları çiğneme suçlamaları arasında istifa etmesi gerektiğini kabul etmeye zorlayan çalkantılı bir kaç ayın ardından geldi.

Johnson, Downing Street'ten ayrılmasının Brexit'in sonu olacağını reddetti ve bazı insanların İşçi Partisi ve "derin devletin, nihai dönüşümüzün bir başlangıcı olarak bizi AB ile uyumlu hale getirme planında üstün geleceğine" inandığını iddia etti.

Tory liderliğine eklemeden önce geçen hafta bir Typhoon savaş uçağındaki uçuşu hakkında da konuştu: "Kokpitte üç dinamik ve canlandırıcı yıl geçirdikten sonra ve muhafazakar değerlerimiz olan Tory mesajımızın devasa ikiz Rolls-Royce motorları kükreyecek - solda güçlü kamu hizmetleri ve sağda dinamik bir serbest piyasa işletme ekonomisi, her biri diğerini güçlendiriyor ve trilyonlarca sterlin geliştiriyor. Kazanmaya devam etmemizin nedeni, her ikisinin de ihtiyacını anlayan tek taraf olmamız. Bu yarışmada ne olursa olsun, mümkün olan en düşük vergiler ve mümkün olan en hafif düzenleme için savaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı

İşçi Partisi eski bakanı Kevin Brennan daha önce Johnson'ın kendi hükümetine yönelik bir güven önergesi yayınlamasının "son derece alışılmadık" olduğunu söyledi ve ekledi: "Her ne kadar alışılmadık bir insan olsa da, yalnızca alışılmadık bir adam kendi cenazesinde konuşma fırsatını isterdi." dedi.

İşçi lideri Sir Keir Starmer şunları söyledi: "Sanrı asla bitmiyor. Sonunda onu görevden almaları ülke için ne büyük bir rahatlama. Ve birçok yönden son iki haftadaki kaos tanıdık. Altı yıl içinde üçüncü Tory liderlik yarışması. Grafik tasarımcılar ve marka yöneticileri için en yeni yaz. Starmer, fonsuz vergi indirimleri vaat eden taliplerin en son geçit törenini, İki yılda bir başarısız bir başbakanı değiştiriyorlar." dedi. ilk etapta ofis. Bir dakika daha burada olmaması gereken bir adam, çünkü o makamda, ülkenin en yüksek makamında hiçbir saygınlık göstermedi."

"Başka bir günü hak etmiyor. Yedi haftayı boşverin" diye ekledi.
Bu haberde kaynak ANews'tir.