Bakan Koca duyurdu: Randevu sorununu kalıcı olarak çözüyoruz Bakan Koca duyurdu: Randevu sorununu kalıcı olarak çözüyoruz

Mersin'de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen terör saldırısında teröristlerden birinin CHP'nin 'Tutuklu Gazeteciler' raporunda yer alan Dilşah Ercan olduğu iddia edilmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, soruşturma dosyasında DNA raporlarında Ercan'ın yer almadığını söylemiş ve iktidarı kumpas kurmakla suçlamıştı.

Konuya ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan açıklama geldi. Bozdağ, "Bu gizli olan soruşturmanın bilgilerini Sayın Kılıçdaroğlu'na kim iletiyor? Gizli olan bir soruşturmanın bilgilerini paylaşmak, ifşa etmek doğru mu eğri mi?" ifadelerini kullandı.

Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine 2 kadın teröristin saldırı düzenlediğini,1 polisin şehit olduğunu, 1 polisin de yaralandığını hatırlatan Bozdağ, saldırının ardından, bu teröristlerin CHP'nin yayınladığı gazetecilerle ilgili raporun içinde yer alıp almadığıyla ilgili tartışma olduğunu belirtti.

Bozdağ, şöyle konuştu:

"KİMSE SORUŞTURMANIN ÜSTÜNÜ ÖRTMÜYOR"

"Sayın Kılıçdaroğlu, dün Mersin Cumhuriyet Başsavcımızı da hedef gösteren bir açıklama yapıyor. İki gün sustu. Terör örgütü açıklama yapana kadar ağzını bıçak açmadı. Terör örgütü açıklama yapınca kükredi ve arkasından savcımızı da hedef gösteren bir açıklama yaptı. Kimse soruşturmanın üstünü örtmüyor. Senin elde ettiğin bilgiler, soruşturma kapsamında savcılarımızın alın teri, emeğiyle ortaya çıkan bilgiler. Ama soruşturma gizli. Bunu bilmiyor. Biraz yanındaki hukukçulara sormasında fayda var.

Soruşturma gizli olduğu gibi gizlilik kararı da alınabilir ihtiyaç halinde. Bu durumda soruşturmanın selametle yürümesi, delillere ulaşılması, faillerin yakalanması için buna gerek duyulabilir. Şimdi buradan soruyorum. Bu gizli olan soruşturmanın bilgilerini Sayın Kılıçdaroğlu'na kim iletiyor? Gizli olan bir soruşturmanın bilgilerini paylaşmak, ifşa etmek doğru mu eğri mi? diye onu da tartmadan konuşmak ne kadar doğru?"