Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve depremin yaralarını daha çabuk sarmak için emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını istiyor.

Staj ve çıraklık mağdurları seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini bekliyor Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan mağdurlar emeklilik hakkı için birçok şehirde bir araya gelerek basın açıklamasında bulunuyorlar. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in staj ve çıraklık mağduriyeti hakkında, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile staj mağdurlarının ortaya çıktığı" dile getirilerek değerlendirmesi sorulan Bilgin, "Staj mağduru, kavramı doğru değil, staj mağduru yok. Çünkü prim yatırmayanlar, prim yatırmadan emekli olabilir mi? Patronları kim? Kendi adlarına sigorta primini yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Staj bir eğitimdir, kavramları doğru kullanalım." açıklamasında bulunmasının ardından tepki gösteren staj ve çıraklık mağdurları pes etmeden taleplerini yetkililere duyurmaya, birçok mecrada seslerini duyurmaya devam ediyor.

Büyük Birlik Partisi staj ve çıraklığın çözümü için söz verdi!

Geçtiğimiz pazar günü Staj Sigortası Mağdurları Derneği öncülüğünde Ankara'da bir araya gelerek bir basın açıklamasında bulunuldu.

Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları Platformu üyeleri, basın açıklamasın öncesinde Ankara’daki Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı Mahir Alay'a ziyarette bulundu. Alay'la sohbet eden staj ve çıraklık mağdurları yaşadıkları sorunları anlatarak sorunun bir an önce çözülmesini talep etti. 

Mahir Alay, staj ve çıraklık mağdurlarının sorunlarından haberdar olduklarını ve haklı taleplerinin karşılanması konusunda söz verdiklerini ve bu sözlerinin arkasında durduklarını söyledi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin toplumumuzun tüm kesimlerinden BBP’ye iletilen makul talepleri her platforma dile getirdiğini aktaran Alay, Destici’nin, daha önceki sorunların çözümünde olduğu gibi, staj ve çıraklık mağdurlarının sorununun çözümü noktasında da Türkiye Büyük Millet Meclisi ve hükümet nezdinde konunun takipçisi olduğunu, tıpkı EYT, 3600 ek gösterge ve benzer konularda olduğu gibi bu konuda da olumlu sonuçlar elde edilmesini ümit ettiğini, parti olarak sadece seçim sürecinde değil her daim milletimizin sorunlarının çözümüne katkı sunduklarını söyledi.

Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık! Liman İş Sendikası'nın grevi zaferle sonuçlandı: Birleştik ve kazandık!