Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına işyeri yetki başvurusunda bulunan Enerji İşçileri Sendikası, yaptığı başvuru sonrasında bakanlık tarafından kendisine üye olan işçilerin üyelik tarihinde değişiklik yapıldığını tespit etti. Üyelik tarihlerinde yapılan bu değişikliğin ardından Enerji İşçileri Sendikası üyeleri Türk-İş konfederasyonuna bağlı Tes-İş sendikasına üye gösterilerek Türk-İş lehine yetki çıkarılması yönünde usulsüz işlem yapıldığı iddia edilmektedir.

Solingen faciasından 31 yıl sonra aynı korkunç şüphe! Türkiye adalet istedi Solingen faciasından 31 yıl sonra aynı korkunç şüphe! Türkiye adalet istedi

Üyelik tarihlerinde yapılan bu değişiklik, Enerji İşçileri Sendikasının üye sayısında değişikliğe yol açmış ve işyeri yetki başvurusunda bulunmasını olumsuz etkilemiştir.

Ortaya atılan bu iddiaların ardından aynı zamanda Çalışma Ekonomisi profesörü olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in geçmişte Türk-İş Konfederasyonluğuna danışmanlık yaptığı dikkat çekti.

Enerji İşçileri Sendikası, sosyal medya uygulaması Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına seslenerek, ''ÇSGB’de çifte standart gına getirdi. Görevi kötüye kullanan, resmî belgede sahtecilik yapan bir devlet kurumu olur mu? İşçinin üyelik tarihleriyle oynayarak TÜRK-İŞ’e hizmet etmeye devam mı? Bakan Bey, Türk-İş’ten ayrıl.'' ifadelerine yer verdi.

ResimResim